Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Kemampanan Sosial Pengajian Kemiskinan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Kemampanan Sosial
  • Pengajian Kemiskinan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Kemampanan Sosial Pengajian Kemiskinan

Mendapati ijazah sarjana boleh membuka pintu kepada kerjaya gaji yang lebih tinggi dengan tanggungjawab teratas. Walaupun prasyarat itu adalah ijazah sarjana muda, ijazah sarjana itu sendiri hanya mengambil masa satu hingga dua tahun untuk diselesaikan.

Apakah Master dalam Kajian Kemiskinan? Pelajar yang memilih untuk mendapatkan ijazah ini boleh menumpukan tenaga kepada kursus yang meliputi politik, perubahan sosial, ekonomi pembangunan dan lain-lain lagi. Bagi pelajar yang mungkin mahu menganalisis pembangunan global dan bagaimana kemiskinan terikat, ijazah ini boleh sesuai. Kerja kursus sering direka untuk membantu pelajar memahami cabaran yang dihadapi dengan dunia membangun dan bagaimana mereka dapat menangani cabaran tersebut.

Pelajar yang mendapatkan ijazah sarjana dalam kajian kemiskinan boleh diberi peluang untuk membangunkan kesedaran sosial yang baru dan pemahaman tentang cara bekerja dengan baik dengan orang lain dalam usaha kumpulan, yang kedua-duanya dapat membantu mereka dalam kehidupan profesional dan peribadi mereka. Di samping itu, mereka mungkin diberi kemahiran untuk berfikir secara kritikal mengenai masalah ekonomi dunia melalui lensa global.

Kos ijazah sarjana biasanya bergantung pada tempat anda berada dan institusi mana yang anda merancang untuk hadir. Panjang masa belajar juga faktor-faktor ke dalam harga.

Ijazah dalam kajian kemiskinan boleh menyediakan pelajar untuk pelbagai pilihan kerjaya dalam bidang ekonomi dan keadilan sosial. Dengan pendidikan peringkat tuan, mereka boleh memasuki kerjaya sebagai penyelidik kemiskinan. Para penyelidik bertujuan untuk membangunkan dasar-dasar yang dapat mengurangkan kemiskinan melalui pemahaman tentang faktor-faktor yang mempengaruhi orang miskin. Di samping itu, pemegang ijazah boleh mencari jawatan sebagai pekerja sosial antarabangsa, untuk membantu golongan yang kurang bernasib baik di seluruh dunia dan bekerja dengan asas untuk mengurangkan kemiskinan dan menangani isu masyarakat. Di peringkat makro, ramai yang boleh mencari kerja sebagai pemaju komuniti yang menarik. Mereka boleh terlibat dalam penyusunan komuniti dan perancangan sosial.

Program yang menekankan kajian kemiskinan boleh didapati di banyak universiti yang berbeza. Jika anda tidak hidup cukup dekat, kelas dalam talian mungkin untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.