Keystone logo

24 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Kemampanan Sosial 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Kemampanan Sosial
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (24)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Kemampanan Sosial

Untuk masuk ke dalam subjek yang lebih mendalam, anda boleh mengejar gelaran sarjana selepas memperoleh gelar sarjana anda. Ijazah lepasan ini biasanya mengambil masa dua tahun untuk menyiapkan dan mempunyai topik-topik lanjutan yang sering anda perlukan untuk belajar secara bebas.

Jadi, apakah yang dimaksudkan dengan Master dalam Kajian Kemapanan Sosial? Kemapanan merujuk kepada berapa lama sesuatu yang boleh berlangsung dan kajian kemampanan sosial melihat berapa lama sesuatu boleh bertahan dalam populasi manusia yang semakin meningkat. Ini termasuk perkara-perkara seperti perubatan, makanan dan tanah yang boleh didiami. Anda boleh mengharapkan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perubahan iklim, pengurusan tanah dan penggunaan tenaga. Untuk mempersiapkan ijazah ini, pertimbangkan untuk menyelesaikan ijazah perniagaan, kejuruteraan atau sosial.

Dalam program kemapanan, beberapa kemahiran yang boleh anda pelajari adalah penalaran deduktif, pengurusan dan membuat keputusan. Dengan kemahiran penaakulan yang baik, anda dapat mengoptimumkan kehidupan seharian anda sementara kemahiran pengurusan dan membuat keputusan membantu anda mempromosikan perubahan positif dalam persekitaran kumpulan.

Kos gelar sarjana tergantung pada banyak perkara, termasuk berapa kursus yang boleh anda ambil secara online dan tempat sekolah pilihan anda berada. Ia juga penting untuk mengetahui apa jenis kos buku dan yuran pendaftaran yang akan anda bayar. Semasa anda memuktamadkan belanjawan anda, semak semula sama ada terdapat stipend dan bantuan kewangan lain yang tersedia.

Majikan yang menyewa graduan dengan tahap kemampanan sosial termasuk agensi kerajaan, kumpulan perlindungan alam sekitar dan pencipta tenaga. Majikan ini mahukan seseorang yang memahami bagaimana sumber terbaik dikendalikan dalam populasi manusia yang semakin meningkat. Pengetahuan anda tentang sistem tenaga juga boleh digunakan semasa digunakan dalam kapasiti pengawalseliaan. Untuk memperluaskan pencarian pekerjaan anda, lihat dalam kelestarian korporat dan sektor teknologi.

Oleh kerana kebimbangan mengenai kelestarian global, lebih banyak sekolah menawarkan program ijazah ini berbanding sebelum ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.