Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 97 Sarjana dalam Pengajian Kebudayaan 2023

97 Sarjana Program dalam Pengajian Kebudayaan 2023

Gambaran keseluruhan

Mengambil master 'padang s darjah adalah sering satu langkah penting dalam memperbaiki satu ' s pemahaman atau kemahiran dalam topik yang diberikan. Pelajar harus menjangkakan tumpuan ketat di kawasan tertentu kepentingan.

Apa yang Sarjana Pengajian Kebudayaan? Budaya, amnya, adalah set artifak dan amalan yang membentuk interaksi manusia dan komunikasi. Kerana ini adalah satu istilah yang agak luas, program kajian budaya cenderung untuk mempunyai banyak pengkhususan yang berbeza. Di peringkat induk 's, satu jangkakan untuk menghadapi kajian pemikir mani, borang penting seni, tempoh sejarah tertentu atau budaya teori ekonomi tertentu. Program-program ini mungkin mengambil pelajar mana-mana sahaja dari dua hingga enam tahun untuk disiapkan, bergantung kepada jadual mereka dan kerja kursus yang diperlukan.

Budaya adalah faktor ekonomi utama, dan pemahaman ia mungkin memberi kelebihan apabila membuat pelbagai keputusan perniagaan.Kerapian dan pengetahuan ditanam semasa program ijazah sarjana juga boleh menyediakan pelajar asas bagi mengejar kejayaan ijazah kedoktoran.

program Master 's cenderung untuk mewakili pelaburan yang besar, dari segi kewangan dan dari segi masa. Pelajar perlu memastikan mereka mempunyai semua maklumat yang baru-baru ini dengan menghubungi sekolah secara langsung dengan soalan mengenai tuisyen.

pemegang kajian budaya ijazah mungkin menjadi calon ideal untuk pelbagai jawatan dalam syarikat-syarikat media. Seorang pengurus pemasaran di sebuah syarikat penerbitan filem difikirkan boleh menggunakan pengetahuan yang terperinci sejarah filem dan pemahaman amalan budaya semasa untuk meramal corak penggunaan untuk strategi produk dan pelan tertentu dengan sewajarnya. siswazah A juga boleh memilih untuk menggunakan pengetahuan yang diperoleh salah satu daripada program-program untuk memajukan kerjaya akademik, meneruskan perjalanan ke program penyelidikan kedoktoran dalam kajian budaya.

Banyak program yang terbaik adalah di hujung jari anda.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian Kebudayaan
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (97)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian