Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 17 Sarjana dalam Pengajian Gender 2023

17 Sarjana Program dalam Pengajian Gender 2023

Gambaran keseluruhan

A induk 's ijazah adalah satu peluang untuk mengembangkan dan mendalami satu ' pendidikan dalam bidang tertentu selepas menamatkan pengajian di kolej. Banyak profesion memerlukan induk 's ijazah dalam bidang yang berkaitan, jadi pelajar dengan matlamat kerjaya tertentu perlu menyimpan dalam menjalani kajian di fikiran.

&nbsp

Apakah Sarjana dalam Pengajian Gender? Ijazah ini mendidik pelajar mengenai isu kompleks gender dalam masyarakat moden. Setiap program boleh mempunyai fokus yang khusus, seperti undang-undang, kerja sosial atau sosiologi. Walau bagaimanapun, semua program pengajian gender berkongsi matlamat menyediakan siswazah untuk kerjaya yang bermakna bertindak balas kepada konsep kemasyarakatan jantina. Kursus sering menyentuh dan menggabungkan unsur-unsur sejarah revisionis feminis, teori intersectionality dan politik.

&nbsp

Mungkin kelebihan yang paling ketara untuk mencapai sarjana 's ijazah dalam kajian gender adalah kesedaran sosial yang semakin kurikulum pelajar mampu.Pengetahuan bekerja jantina dan cara ia beroperasi di dalam masyarakat membolehkan pelajar untuk mengenali corak budaya sama dan mengenalpasti ketidakadilan dalam banyak bentuk.

&nbsp

Kos yang berkaitan dengan Ijazah Sarjana dalam Pengajian Jantina berbeza-beza mengikut lokasi dan saiz sekolah yang 's. Untuk yang paling anggaran up-to-tarikh pendaftaran dan pendaftaran kos, program hubungan secara langsung melalui pejabat kemasukan itu.

&nbsp

Ramai pelajar mungkin tertanya-tanya apa yang tuan 's ijazah dalam kajian gender tawarkan mereka dari segi kerjaya. Ijazah ini membuka pintu kepada pelbagai profesion, termasuk penyelidikan yang berterusan dan pengajaran dalam kalangan akademik, politik dan undang-undang. Sebagai kesedaran gender meningkat, lebih ramai majikan mencari individu yang berpendidikan dengan pemahaman yang firma kajian gender sebagai perunding. Walaupun ramai orang yang tidak menghabiskan masa belajar jantina tidak menyedarinya, kajian gender adalah terpakai kepada hampir setiap bidang, dari media dan pengajian filem untuk kesihatan.Jantina di mana-mana, dan graduan daripada program-program ini boleh melakukan kerja yang berharga menjadikannya lebih dilihat oleh orang awam.

&nbsp

Kajian gender mempunyai banyak untuk ditawarkan, dan lebih dan lebih ramai pelajar yang mendaftar dalam program setiap hari. Gunakan pangkalan data kami sekolah untuk mencari program yang sesuai dengan matlamat dan minat anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian Gender
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian