Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 Sarjana dalam Pengajian Islam 2023

10 Sarjana Program dalam Pengajian Islam 2023

Gambaran keseluruhan

Tuan adalah ijazah sarjana pelajar mengejar untuk meningkatkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang pengajian. Biasanya, ijazah sarjana muda mesti diperolehi terlebih dahulu. Ijazah ini boleh membawa terus kepada kerjaya atau kajian lanjutan seterusnya.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Pengajian Islam? Dalam program ini, pelajar mengambil pandangan yang mendalam di pelbagai topik yang berkaitan dengan umat Islam dan Islam dalam perspektif sejarah dan kontemporari. Setiap program akan berbeza-beza, tetapi topik kursus boleh termasuk teks Fekah dalam ibadah; isu-isu semasa dalam perundangan politik; prinsip dan amalan keadilan ekonomi dan sosial; kewangan Islam kontemporari; Membaca teks Arab; dan jenayah dan falsafah hukuman dalam perundangan Islam. Banyak program akan memerlukan tesis atau penyelidikan projek akhir.

Memperoleh ijazah sarjana memberi manfaat, memberi graduan kelebihan daya saing ketika mencari pekerjaan.Mempelajari Islam juga memberikan pelajar pemahaman yang lebih budaya, perspektif agama, dan orang-orang dengan siapa mereka akan berinteraksi dan bekerja dengan.

Keperluan kewangan yang terlibat dengan memperoleh ijazah ini akan berbeza-beza dari satu tempat ke tempat lain. Pelajar-pelajar yang berminat untuk jalan ini kajian perlu menghubungi sekolah secara langsung untuk mengetahui apa yang tuisyen dan yuran akan menjadi.

Individu yang mempunyai Ijazah Sarjana Pengajian Islam mempunyai pelbagai kerjaya yang mereka boleh dipilih. Beberapa bilik mempunyai penglibatan secara langsung dengan masyarakat Islam manakala yang lain mempunyai persekitaran di belakang tabir. Jawatan-jawatan yang boleh termasuk ular-ular perkhidmatan awam cepat, pembantu ahli politik, kerajaan pegawai penyelidik sosial, perunding perhubungan awam, penyelidik sosial, dan perhubungan awam eksekutif akaun.peluang kerjaya lain di mana tahap anda mungkin berguna termasuk pegawai sumber manusia, pegawai operasi perkhidmatan diplomatik, penyelidik pasaran, dan wartawan akhbar.

Cari sekolah yang betul hari ini dengan menggunakan pangkalan data kami. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Teologi
  • Pengajian Islam
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (10)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian