Keystone logo

35 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Gubahan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Gubahan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (35)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Gubahan

Setelah mendapat ijazah sarjana muda, seseorang boleh mengejar ijazah induk untuk melanjutkan pengajian dan pemeriksaan ke dalam bidang pengajian atau kepentingan profesional. Ia adalah tahap pertama yang dilakukan oleh sarjana sarjana sebelum mencapai tahap kedoktoran dan berfungsi sebagai satu langkah ke arah kerjaya akademik atau menyediakan latihan untuk kerjaya.

Apakah Master dalam Kajian Komposisi? Ijazah ini memberi tumpuan kepada pembelajaran kraf penulisan kreatif dan menyediakan latihan serta arahan mengenai teknik dalam pelbagai gaya dan bentuk penulisan. Sesetengah kursus mungkin termasuk penulisan fiksyen, penulisan skrip, cara mengajar penulisan kreatif di sekolah, pentadbiran seni, puisi, bengkel penulisan dan kesusasteraan. Mungkin terdapat tumpuan berat untuk membuat kerja bertulis anda, sama ada buku fiksyen atau puisi, yang berfungsi sebagai projek akhir atau setara dengan tesis tuan.

Faedah utama bagi pelajar menyelesaikan program Pengajian Sarjana dalam Pengajian Komposisi adalah meningkatkan penulisan mereka dan menyelesaikan kerja bertulis utama yang dapat diterbitkan. Selain mengasah kemahiran menulis, kemahiran berfikir kritis dan kolaborasi terus berkembang, membolehkan para sarjana mengatasi masalah dan bekerjasama dengan orang lain dalam pelbagai projek.

Kos program berbeza-beza dan biasanya bergantung kepada tempoh program, lokasinya, dan negara di mana ia berasaskan. Pilihan kebanyakan darjah dijalankan antara satu hingga tiga tahun tetapi membenarkan kehadiran penuh atau sambilan.

Pemegang ijazah induk dalam kajian komposisi biasanya mengejar kerjaya sebagai penulis kreatif, tetapi juga boleh berfungsi sebagai penulis ciri, wartawan, penulis skrip untuk radio atau televisyen, penulis perjalanan, penulis bukan fiksyen, atau dalam pekerjaan lain di mana tulisan adalah keperluan pekerjaan utama. Mereka juga boleh menjadi guru penulisan kreatif di peringkat sekolah tinggi dan universiti, atau melanjutkan pengajian siswazah di peringkat kedoktoran.

Program pengajian Master dalam Program Komposisi boleh didapati di banyak universiti yang tersebar di seluruh dunia. Terdapat program pendidikan berasaskan kampus dan dalam talian supaya anda dapat menyelidik dan memilih yang paling sesuai dengan keperluan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.