Keystone logo

107 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Pengajian Ekonomi Mampan
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (107)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Pengajian Ekonomi Mampan

A ijazah sarjana adalah program lanjutan untuk pelajar-pelajar yang telah selesai ijazah sarjana muda. Program-program ini biasanya memerlukan tambahan dua tahun pengajian sepenuh masa. Sebelum menamatkan pengajian, pelajar perlu menunjukkan kecekapan dengan bahan dengan melengkapkan projek penyelidikan asal.

Jadi, apa yang Sarjana Pengajian Ekonomi Lestari? Ia merupakan satu program ijazah perniagaan peringkat tinggi yang memberi tumpuan kepada amalan mampan. Program-program ini biasanya termasuk banyak kursus organisasi perniagaan standard, tetapi tumpuan diberikan kepada strategi baru yang tidak menyebabkan sebanyak bahaya kepada alam sekitar. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk menguruskan perniagaan atau jabatan di samping mengemudi persekitaran kawal selia yang semakin kompleks. Kursus biasanya termasuk perakaunan standard, kewangan dan operasi topik serta tenaga dan pembuatan kaedah hijau.

Lulusan program kajian ekonomi mampan sering memperoleh keupayaan komunikasi dan kepimpinan yang lebih baik.Mereka mempelajari kemahiran pengurusan projek dan bagaimana untuk mencari cara-cara untuk membuat proses yang lebih cekap. pemahaman mereka tentang kaedah mampan baru pembuatan dan pengangkutan boleh membantu mereka untuk menyesuaikan diri model perniagaan yang lebih tua untuk zaman moden.

Kos bagi program-program ini berbeza-beza. Kemasukan jabatan universiti mempunyai maklumat berkaitan dengan tuisyen dan yuran. Pelajar juga perlu bajet untuk dua tahun perbelanjaan sara hidup dan pengangkutan semasa mendaftar.

Profesional dengan salah satu daripada darjah ini memenuhi syarat untuk bekerja di sektor pembuatan sebagai pengurus operasi dan penganalisis kos. Ada yang mengambil pekerjaan dalam pengangkutan dan membantu untuk mencari cara-cara baru untuk menyelaraskan penghantaran produk kepada pengguna. syarikat teknologi hijau mengupah pakar-pakar ini untuk kerjaya pembangunan perniagaan. Yang menyukai kebebasan mereka boleh mencari kerja yang bermanfaat sebagai perunding atau pemilik perniagaan kecil.

program dalam talian menawarkan format fleksibel yang bekerja dengan baik untuk pelajar antarabangsa dan profesional yang bekerja. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.