Keystone logo

5 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian Filem Pengajian Dokumentari 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian Filem
  • Pengajian Dokumentari
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (5)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian Filem Pengajian Dokumentari

Mengikuti ijazah sarjana selepas menerima ijazah sarjana muda dapat meningkatkan asas pengetahuan profesional pelajar serta kebolehmasaran mereka. Program ijazah sarjana menyelidiki lebih mendalam ke dalam disiplin yang dipilih, memberikan kedua-dua pandangan yang lebih mendalam dan pemahaman yang lebih mendalam tentang subjek.

Apakah Master dalam Pengajaran Dokumentari? Pembuat filem yang menggembirakan yang ingin memberitahu kisah hidup sebenar secara sinematik sering mengikuti pengajian dokumentari. Pelajar mempelajari kemahiran pembuatan filem teknikal dan bagaimana menceritakan kisah dengan cara yang menarik dan emosi. Banyak yang telah berubah dalam pembuatan filem dokumentari selama bertahun-tahun, dan perkhidmatan digital dan penstriman memberikan suara baru kepada dokumentari. Penerbit filem boleh mempelajari saluran ini dan belajar bagaimana menggunakan teknologi baru untuk menceritakan kisah mereka.

Satu ijazah dalam kajian dokumentari menyediakan calon pembuat filem dengan lebih baik bagaimana untuk memberitahu cerita yang sesuai budaya. Ia boleh membekalkan pelajar dengan tips dan teknik teknikal menggunakan teknik kamera dan pencahayaan untuk meningkatkan cerita. Graduan juga belajar bagaimana untuk membuat wawancara dengan lebih baik untuk mendapatkan yang terbaik dari subjek.

Melengkapkan ijazah sarjana sering mengambil masa satu hingga dua tahun, tetapi ia juga bergantung kepada sama ada pelajar itu akan sepenuh masa atau sambilan ke sekolah. Tuisyen bergantung kepada di mana sekolah terletak, sama ada ia adalah persendirian atau awam dan faktor lain. Pelajar harus membandingkan sekolah untuk mencari yang paling sesuai.

Banyak peluang pekerjaan yang tersedia untuk pelajar selepas tamat pengajian. Mereka boleh mengejar kerjaya bebas sebagai penulis skrip atau pengarah, menceritakan kisah yang mereka mahu, atau mereka dapat menjamin kedudukan dengan syarikat yang ingin menceritakan kisahnya sendiri. Rangkaian penyiaran dan penstriman juga mencari pembuat filem dokumentari untuk membantu berkongsi cerita dengan penonton mereka, bekerja sebagai pengarah, penulis, sinematografer atau sebilangan besar kedudukan anak kapal.

Pelajar yang berminat dalam Sarjana dalam Pengajaran Dokumentari boleh menemui program yang baik di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.