Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Pengajian Buddha 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Teologi
  • Pengajian Buddha
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Pengajian Buddha

Ijazah Sarjana adalah ijazah kolej lanjutan, biasanya bermula selepas mendapat ijazah sarjana muda. Ijazah induk menunjukkan tahap kerja ilmiah profesional yang tinggi, dan biasanya diselesaikan dalam satu hingga tiga tahun.

Apakah Master dalam Pengajian Buddhis? Melalui Sarjana Pengajian Buddhis, para pelajar akan memperoleh pengetahuan yang tinggi tentang sejarah, sosial dan kebudayaan dari mana teks dan budaya Buddha telah muncul. Program dengan tumpuan kerohanian mengajar pelajar melalui amalan pengantaraan dan ritual dalam kursus seperti Pengenalan kepada Meditasi Buddhis. Beberapa pendekatan interdisipliner menggabungkan kajian-kajian Buddha dengan kajian-kajian Asia dan Tenggara. Kursus-kursus dalam program ini mungkin termasuk Sejarah Buddhisme di India dan Tibet atau Pengenalan Bahasa Tibet Klasik.

Graduan dengan Sarjana dalam Pengajian Buddha akan mendapat pengetahuan yang menyeluruh tentang aplikasi peribadi, sosial dan akademik Buddhisme, meningkatkan keupayaan mereka untuk mendidik dan berinteraksi dengan komuniti mereka. Ijazah Sarjana juga boleh digunakan sebagai batu loncatan kepada program doktoral.

Tempoh masa yang diperlukan untuk melengkapkan Sarjana dalam Pengajian Buddha bergantung kepada pengetahuan pelajar tentang bahasa dan agama. Tempoh program sangat memberi kesan kepada kos. Hubungi universiti dan sekolah dengan program yang menarik minat anda untuk maklumat yang lebih khusus mengenai kos.

Sarjana dalam Pengajian Buddha akan menyediakan pelajar untuk menjadi pengamal atau penerjemah, atau untuk bekerja dengan masyarakat Buddha, membentuk pembentukan dan pemahaman agama Buddha. Sebahagian daripada jawatan ini dibangunkan untuk menyokong masyarakat Buddha. Yang lain dirancang untuk membantu mereka yang berada di luar masyarakat Buddha mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai Buddhisme, sejarahnya, dan orang-orang yang mengamalkannya. Ramai orang yang memilih untuk melanjutkan pengajian dalam Sarjana dalam Pengajian Buddhis akan meneruskan program doktoral. Dengan ijazah kedoktoran, orang akan dapat menjadi sarjana dan guru di peringkat universiti.

Program boleh berbeza-beza dari satu institusi ke peringkat seterusnya bergantung kepada kepekatan pengajian yang anda pilih. Untuk mencari Master dalam Pengajian Buddhis yang sesuai dengan keperluan anda, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.