Keystone logo

11 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Bahasa Pengajian Bahasa Inggeris 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Pengajian Bahasa
  • Pengajian Bahasa Inggeris
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Bahasa Pengajian Bahasa Inggeris

program Ijazah sarjana bertujuan untuk pelajar-pelajar yang telah menamatkan pengajian ijazah pertama tetapi masih ingin terus membangunkan kemahiran akademik. Program-program ini biasanya memerlukan satu atau dua tahun lagi pengajian sepenuh masa. Untuk bergraduat, pelajar biasanya mesti melengkapkan satu projek akhir yang menunjukkan kecekapan dengan bahan kursus.

Jadi apa Sarjana Pengajian Bahasa Inggeris? Ia merupakan satu program ijazah yang melanjutkan lagi pemahaman Bahasa Inggeris dan kesannya. Topik kajian sering termasuk analisis yang mendalam mengenai asal-usul dan etimologi bahasa serta kesan global. Pelajar boleh belajar tentang budaya dominan Barat yang telah menerima pakai bahasa Inggeris dan cara ia telah mempengaruhi perniagaan moden, politik, undang-undang dan seni. Banyak kerja kursus itu boleh termasuk membaca dan menulis latihan kritikal.

Ketika melaksanakan penyelidikan, pelajar membangunkan kemahiran pemikiran analitikal dan kritikal mereka.Mereka diajar untuk mempertimbangkan sumber maklumat dan menilai nuansa makna dan ketulenan. Pelajar boleh menjadi penulis yang lebih baik dan meningkatkan kemahiran pengucapan awam mereka kerana mereka membangunkan teknik untuk memberitahu dan meyakinkan penonton.

kos tuisyen bergantung kepada institusi. Mereka yang berminat perlu menghubungi kemasukan jabatan universiti di bawah pertimbangan. Pelajar juga digalakkan untuk bajet untuk perjalanan dan biaya hidup semasa menghadiri kolej.

Setelah selesai salah satu daripada program-program ini, para graduan boleh memasuki tenaga kerja yang telah disediakan pekerjaan yang memerlukan komunikasi yang jelas. Banyak menjadi pendidik dan mempunyai pilihan pada tahap yang berbeza pendidikan awam dan swasta. Graduan boleh menulis secara profesional sebagai penyumbang dalam penerbitan yang berulang-ulang atau sebagai wartawan bebas. Ada juga yang memberi tumpuan kepada mewujudkan keping mereka sendiri sastera. syarikat pengiklanan juga boleh menyewa profesional ini untuk bekerja dalam pemasaran.

Untuk mencari program yang betul, ia adalah penting untuk mempertimbangkan banyak pilihan yang mungkin. Anda boleh mendapat manfaat dari kolej dalam talian yang fleksibel untuk mengatasi had geografi. Program-program ini sering memberi nilai yang sangat baik. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.