Keystone logo

42 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Antarabangsa 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Pengajian Antarabangsa
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (42)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Pengajian Antarabangsa

  Pelajar yang ingin meneruskan pendidikan selepas menerima ijazah sarjana mereka sering mengikuti ijazah sarjana. Program ijazah sarjana menyelewengkan lebih jauh ke dalam bidang pilihan pelajar, sering memerlukan pengetahuan yang telah dipertingkatkan mengenai subjek.

  Apakah Master dalam Pengajian Antarabangsa? Dunia semakin mengecil, dan dengan itu datang permintaan para profesional yang memahami cara menjalankan perniagaan atau menavigasi politik pada skala global. Pelajar antarabangsa boleh mempelajari selok-belok budaya sosio-politik dari seluruh dunia, serta bagaimana untuk berunding dalam budaya tersebut. Mereka kemudian mempunyai peluang untuk menggunakan kemahiran tersebut dalam kedudukan yang boleh menjejaskan cara dunia beroperasi. Kursus biasanya menumpukan pada urusan global dan amalan asing.

  Lulusan pengajian antarabangsa menyertai tenaga kerja dengan kemahiran analisis yang kuat dan kehebatan pengurusan. Mereka sering tahu bagaimana untuk bekerja dengan profesional dari semua penjuru dunia dan dapat berjaya menutup tawaran perniagaan atau mempengaruhi dasar di kawasan geografi yang berbeza.

  Masa yang diperlukan untuk melengkapkan ijazah sarjana bergantung pada sama ada pelajar itu akan sepenuh masa atau sambilan. Tuisyen juga boleh berubah-ubah, bergantung kepada sama ada sekolah adalah persendirian atau awam dan faktor-faktor lain. Calon pelajar harus membandingkan sekolah.

  Lulusan pengajian antarabangsa boleh mengejar banyak kerjaya. Perbankan antarabangsa adalah bidang yang berdaya maju untuk para pelajar yang berorientasikan perniagaan, di mana mereka boleh menjadi jurubank atau perunding kewangan. Program penyelidikan juga mencari graduan pengajian antarabangsa untuk mengisi peranan penyelidik. Kedua-dua kerajaan dan bukan keuntungan global adalah lulusan jalan profesional yang lain yang boleh mengejar juga. Mereka boleh menjadi diplomat atau duta, jika mereka memilih, atau mereka boleh berkhidmat bukan keuntungan sebagai penyelaras program.

  Pelajar yang berminat dalam Sarjana dalam Pengajian Antarabangsa boleh mencari program profesional dari seluruh dunia yang mengkhususkan diri dalam bidang pendidikan ini. Banyak program juga boleh didapati secara dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.