Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan Pengajian Antara Disiplin 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Penyelidikan Pendidikan
  • Pengajian Antara Disiplin
Bidang pengajian
  • Pendidikan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Penyelidikan Pendidikan Pengajian Antara Disiplin

Ijazah sarjana adalah ijazah lepasan ijazah yang diperoleh hanya sekali seseorang telah menamatkan pengajian ijazahnya. Program sarjana biasanya mengambil masa dua tahun untuk diselesaikan, sebagai tambahan kepada empat atau lebih tahun yang diperlukan untuk melengkapkan program sarjana muda.

Apakah Master dalam Pengajian Interdisipliner? Sarjana dalam bidang ini bertujuan untuk mempersiapkan individu untuk menjadi pemimpin dan profesional yang berfokus pada peningkatan kehidupan pendatang dan pelarian di seluruh dunia. Kursus-kursus yang ditawarkan dalam program ini mungkin terdiri daripada murid-murid mengajar tentang banyak cabaran yang dihadapi oleh kumpulan-kumpulan ini dan mempersiapkan mereka untuk bertindak dengan belas kasihan, cepat dan profesional ketika berinovasi penyelesaian untuk krisis global.

Individu yang berjaya menyelesaikan program ini mungkin mengalami manfaat yang signifikan, termasuk tetapi tidak terhad kepada keupayaan untuk membuat alasan, bertindak dengan penuh belas kasihan dan berfikir melebihi keperluan sendiri. Keupayaan penalaran yang kuat adalah berharga dalam kebanyakan bidang kerjaya, dan belas kasihan dan altruisme dapat berfungsi untuk meningkatkan semua bidang kehidupan seseorang.

Kos program khusus ini berbeza-beza dan bergantung kepada pelbagai faktor. Tempoh pengajian, lokasi universiti dan sama ada kursus yang ditawarkan kebanyakannya dalam talian atau luar talian boleh memainkan peranan dalam harga akhir.

Graduan program ini berpotensi untuk meneruskan banyak peluang kerjaya yang menarik. Individu yang mempunyai ijazah dalam bidang ini cenderung menikmati kerjaya yang begitu makmur sebagai penggubal dasar untuk agensi kerajaan tempatan, negeri dan kebangsaan; advokat untuk orang awam dan orang-orang yang kurang bernasib baik; dermawan dan pekerja sosial. Ramai boleh mendapatkan pekerjaan di dalam agensi kerajaan, organisasi bukan keuntungan dan yayasan amal. Bagaimanapun, kerana kemahiran yang dimiliki graduan cenderung memiliki, peluang di bidang lain juga dapat hadir sendiri.

Banyak universiti menawarkan ijazah dalam kajian interdisipliner, tetapi di mana seseorang mengejar pendidikan mereka akhirnya bergantung kepada lokasi dan jadual mereka. Kursus dalam talian menawarkan fleksibiliti, yang mudah untuk ramai. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.