Keystone logo

6 Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Pengajian Alam Sekitar 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Tenaga
 • Pengajian Alam Sekitar
Bidang pengajian
 • Pengajian Tenaga (6)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pengajian Tenaga Pengajian Alam Sekitar

  Ijazah sarjana adalah program pendidikan lanjutan yang berkembang di topik pelajar pelajari semasa awal mereka empat tahun kolej. Kebanyakan program-program ini memerlukan tambahan dua tahun pengajian sepenuh masa dan pelajar amnya mesti melengkapkan satu projek akhir yang menunjukkan penguasaan bahan.

  Apa yang Sarjana Pengajian Green? Ini biasanya darjah perniagaan yang memberi tumpuan kepada membangunkan cara-cara baru untuk menyelesaikan masalah yang sama. Dengan pemahaman saintifik yang lebih baik untuk alam sekitar dan perubahan sikap orang ramai, organisasi sering memerlukan pemimpin yang boleh membantu mereka untuk menyesuaikan diri. Topik kajian sering termasuk kesan alam sekitar daripada proses pembuatan dan logistik, beban kawal selia, dan strategi untuk mengekalkan keuntungan. Pelajar boleh belajar bagaimana pengeluaran tenaga hijau dan teknik bangunan hijau boleh meningkatkan keupayaan organisasi.

  Selepas menamatkan salah satu daripada program-program ijazah, graduan bersedia untuk menjadi pemimpin dengan komunikasi yang lebih baik dan keupayaan analitikal. Selain itu, para profesional juga boleh menyelaraskan proses perniagaan untuk menjimatkan kos dan memenuhi objektif. Mereka tahu faktor utama industri hijau dan boleh melaksanakan perubahan menggunakan kemahiran projek pengurusan.

  Kos tuisyen dan yuran bagi ijazah sarjana akan berbeza-beza. Mereka yang berminat perlu menghubungi kemasukan jabatan sekolah-sekolah yang sedang dipertimbangkan untuk maklumat lanjut.

  Siswazah dari program sarjana biasanya mempunyai sangat dicari-kemahiran. Majikan dalam sektor pembuatan dan pengangkutan secara rutin menyewa profesional ini sebagai pengurus. Para graduan juga boleh layak untuk bekerja sebagai perunding dan meminjamkan kepakaran mereka untuk projek-projek tertentu. Kerja-kerja sebagai juruaudit bagi agensi-agensi kerajaan. syarikat-syarikat tenaga hijau boleh menyewa seorang graduan untuk pembangunan perniagaan atau pemasaran.graduan yang berdaya usaha boleh memutuskan untuk memulakan syarikat mereka sendiri dan menawarkan penyelesaian hijau untuk masalah yang mereka bersemangat.

  Sebelum memulakan program pengajian, anda perlu menyelidik banyak pilihan yang mungkin. Antara universiti tradisional dan kolej dalam talian, terdapat banyak pilihan untuk memenuhi gaya hidup dan jadual anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.