Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Pengajian Agama Ibrahim 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Teologi
  • Pengajian Agama Ibrahim
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Kemanusiaan Teologi Pengajian Agama Ibrahim

Selalunya, pelajar yang berkesan memperoleh ijazah sarjana muda membuat keputusan untuk bekerja ke arah mencapai ijazah sarjana, yang merupakan satu pencapaian akademik maju diberikan kepada mereka yang telah berjaya menyelesaikan kira-kira dua atau tiga tahun kerja kursus intensif yang berkaitan dengan sesuatu bidang.

Hanya apa yang Sarjana Pengajian Abraham? Kursus kajian melibatkan kajian rapat dan kajian agama Kristian, Yahudi dan Islam serta prinsip asas agama-agama ', pertimbangan budaya dan teologi. Penekanan sering diberikan kepada bidang-bidang seperti bahasa asing, budaya dalam komuniti Ibrahim, kepercayaan agama dan amalan dan bagaimana penganut agama ini menyumbang kepada masyarakat dan organisasi di sekeliling mereka.

Secara umumnya, mereka yang memperoleh ijazah sarjana mampu untuk mendapatkan lebih banyak wang daripada yang di padang dengan hanya sarjana muda kajian Ibrahim darjah.Mereka juga biasanya mendapat kerja daripada mereka yang tidak darjah, atau mereka yang mempunyai ijazah akademik lebih rendah.

Perubahan kuat wujud dari satu program dan negara ke depan dari segi kos mendapatkan Ijazah Sarjana dalam pengajian Abraham. Bakal pelajar dinasihatkan untuk berunding dengan pejabat kemasukan itu setiap sekolah mereka sedang mempertimbangkan untuk memohon untuk kos tuisyen.

Siswazah dari program pengajian Ibrahim mencari pekerjaan dalam pelbagai bidang. Banyak pergi untuk bekerja dalam organisasi amal atau bukan keuntungan dengan hubungan agama. Orang lain melakukan kerja-kerja dakwah di tempat di seluruh dunia. Beberapa graduan memilih untuk memberikan pendidikan Ibrahim atau subjek berkaitan dalam persekitaran akademik, seperti sebuah sekolah tinggi atau kolej, manakala yang lain mengajar hal perkara di sebuah institusi agama.

Banyak kajian Ibrahim program ditawarkan oleh sekolah-sekolah dalam talian yang berkualiti di seluruh dunia, dan pangkalan data adalah cara yang baik untuk memulakan menyambung dengan sekolah-sekolah dan program-program yang menarik.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.