Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 Sarjana dalam Pengajian Afrika 2023

4 Sarjana Program dalam Pengajian Afrika 2023

Gambaran keseluruhan

pengajian Sarjana peringkat melibatkan khusus penyelidikan dalam bidang mata pelajaran atau yang diberikan amalan profesional, menunjukkan tahap penguasaan yang lebih tinggi di padang. panjang Program terdiri daripada satu hingga dua tahun, bergantung kepada bidang pengajian.

Apakah Sarjana Pengajian Afrika? Program ini menyediakan pelajar untuk mengikuti kursus tumpuan yang lebih dan menuntut kajian dengan menggabungkan kerja bilik darjah dengan kajian lapangan. Pelajar mempunyai beberapa pilihan untuk mereka bentuk program merentasi sempadan dan antara disiplin menjurus ke arah kepentingan khusus mereka. Kursus boleh termasuk pengenalan kepada pendidikan perbandingan, metodologi penyelidikan, pembandaran di negara membangun, culturalism di Afrika Utara, politik Afrika dan kajian Afrika global.

Faedah pendapatan ijazah pengajian master Afrika termasuk kemahiran pembelajaran yang memberi manfaat kepada kehidupan peribadi dan profesional pelajar.Mereka belajar bagaimana untuk menyelesaikan masalah, berkomunikasi, menyusun, bekerja dengan pasukan, diri menguruskan dan hubungan antara negara-negara di Afrika, Amerika Utara dan Eropah.

Kerana panjang program berbeza dari sekolah ke sekolah, terdapat pelbagai kos. Pelajar digalakkan untuk menghubungi institusi individu yang menarik minat mereka dan meminta jangkaan bayaran tertentu.

Siswazah dari program ini sering mencari peluang-peluang kerjaya yang boleh dipasarkan dalam pelbagai industri seperti sumber manusia, politik, penerbitan, pendidikan, organisasi bukan keuntungan, undang-undang, perubatan, komunikasi dan media berita. Ia membuka pintu kepada pelbagai pilihan kerjaya dan pekerjaan, termasuk penasihat budaya, ejen perkhidmatan lapangan, aktivis hak asasi manusia, peguam, pelobi, PBB Duta, perunding imigresen, pegawai perhubungan pelbagai budaya, pengurus yayasan, wartawan, masyarakat pengarah jangkauan dan wartawan asing.

Banyak pilihan dalam talian wujud untuk program ini, yang berguna untuk bakal pelajar di kawasan pedalaman dengan akses yang terhad kepada universiti. Ia juga memudahkan pelajar dewasa hari ini untuk mendaftar dalam kelas melalui modul pembelajaran jarak jauh. Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian kawasan
  • Pengajian Afrika
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan