Keystone logo

7 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media Penerbitan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Media
  • Penerbitan
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media Penerbitan

Ijazah sarjana adalah jawatan akademik dikurniakan kepada orang-orang yang mengambil kursus yang dijadualkan dalam bidang tertentu dan berjaya menamatkan program ini. Program ijazah sarjana biasanya membina asas pendidikan yang diperoleh dalam program Ijazah Sarjana Muda yang berkaitan ini.

Hanya apa yang adalah Sarjana Penerbitan? Program ijazah yang komprehensif ini memberi asas pendidikan yang kukuh dalam hampir semua bidang penerbitan, dari gambaran sejarah industri kepada kajian yang teliti terhadap teknologi baru muncul. Pelajar dalam program seperti itu boleh mengharapkan untuk mengkaji pelbagai kedua-dua pertimbangan penerbitan tradisional dan elektronik, dan perhatian yang sering diberikan kepada etika, reka bentuk editorial, undang-undang hak cipta dan pertimbangan dan pemasaran umum dan amalan perniagaan. Beberapa program menekankan mendapatkan peranan yang lebih tinggi dalam industri penerbitan, dan cenderung untuk memberi tumpuan kepada bidang-bidang seperti belanjawan, rundingan kontrak dan ekonomi, antara lain.

Pelajar yang berjaya memperolehi Ijazah Sarjana Penerbitan umumnya dapat perintah gaji lebih tinggi daripada ijazah-pegangan pesaing kerjaya sarjana muda mereka, dan juga biasanya mengupah lebih, dan mampu mendapatkan kedudukan yang lebih tinggi daripada mereka yang memegang darjah lebih rendah.

Tidak ada kos set untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam bidang penerbitan. Kos tuisyen berbeza dengan ketara dari sekolah ke sekolah dan program untuk program berdasarkan faktor-faktor seperti martabat institusi dan di mana, dari segi geografi, program yang ditawarkan, jadi hubungi setiap sekolah kepentingan untuk mendapatkan maklumat tuisyen tertentu.

Graduan yang berjaya daripada program-program ini disediakan untuk kerja bergaji tinggi dalam pelbagai jawatan dan kawasan. Ramai graduan pergi untuk mencari kerja sebagai editor, profesional perniagaan, profesional pemasaran atau pereka, manakala yang lain memilih untuk memberi tumpuan kepada bahagian teknologi dalam industri dan kerja selamat atas sifat berkaitan IT atau teknologi.

Jika ijazah sarjana dalam penerbitan adalah sesuatu yang anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai, mengkaji peluang-peluang pendidikan yang luas yang didapati melalui pangkalan data global kami yang luas program. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.