Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Pendidikan Pengajaran Pendidikan STEM 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Pengajaran
  • Pendidikan STEM
Bidang pengajian
  • Pendidikan (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Pengajaran Pendidikan STEM

Apakah Pendidikan STEM?
Pendidikan STEM ialah istilah yang digunakan untuk menerangkan kurikulum yang memfokuskan kepada subjek sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik. Matlamat pendidikan STEM adalah untuk menyediakan pelajar untuk pekerjaan dalam bidang sains dan teknologi yang semakin berkembang. Permintaan untuk profesional dalam bidang ini dijangka meningkat pada kadar yang lebih cepat daripada pekerjaan lain. Pendidikan STEM boleh membantu pelajar mengembangkan kemahiran yang mereka perlukan untuk berjaya dalam pekerjaan ini.

Mengapakah mempelajari Pendidikan STEM penting?
Terdapat banyak sebab mengapa mempelajari pendidikan STEM adalah penting. Pertama, seperti yang dinyatakan di atas, terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk pekerja yang mempunyai kemahiran dalam sains dan teknologi, yang bermakna terdapat juga keperluan untuk pendidik yang boleh menyediakan pelajar untuk kerjaya STEM. Kedua, pendidikan STEM dapat membantu pelajar belajar berfikir secara kritis dan menyelesaikan masalah. Ini adalah kemahiran penting dalam apa jua bidang, tetapi ia amat penting dalam sains dan teknologi. Pelajar yang mampu berfikir secara kritis dan menyelesaikan masalah akan lebih bersedia untuk pendidikan masa depan sama ada dalam bidang sains dan teknologi atau mata pelajaran lain. Ketiga, pendidikan STEM dapat membantu pelajar mengembangkan minat belajar. Mata pelajaran STEM menarik dan boleh menjadi sangat bermanfaat untuk dipelajari. Apabila pelajar mempunyai minat untuk belajar, mereka lebih cenderung untuk berjaya dalam kerjaya mereka.

Apakah yang akan saya pelajari semasa ijazah Pendidikan STEM saya?
Kursus yang anda ambil semasa ijazah pendidikan STEM anda akan berbeza-beza bergantung pada program yang anda pilih. Walau bagaimanapun, kebanyakan program memerlukan anda mengambil kursus dalam sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik. Anda juga mungkin dikehendaki mengambil kursus dalam mata pelajaran lain, seperti pengajaran, pedagogi, pentadbiran pendidikan, dan mata pelajaran lain yang berkaitan dengan kerjaya dalam pendidikan.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.