Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Penjagaan Kesihatan Penjagaan Kesihatan Global Pendidikan Kesihatan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Penjagaan Kesihatan
  • Penjagaan Kesihatan Global
  • Pendidikan Kesihatan
Bidang pengajian
  • Penjagaan Kesihatan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Penjagaan Kesihatan Penjagaan Kesihatan Global Pendidikan Kesihatan

Kursus induk adalah program pascasiswazah yang memberikan ijazah lanjutan apabila calon berjaya. Kelas biasanya menumpukan pada topik praktikal tertentu, aplikasi perniagaan subjek dan penyelidikan akademik.

Apakah Master dalam Pendidikan Kesihatan? Anda mungkin mengejar ijazah ini jika anda ingin mengetahui tentang cabaran dan kemahiran yang berkaitan dengan peningkatan kesihatan melalui pengajaran dan latihan. Program-program ini boleh didapati dalam trek tesis berasaskan penyelidikan atau kursus bukan tesis, bergantung kepada pelajar dan institusi. Kursus termasuk epidemiologi, praktikum lapangan, sosiologi, perancangan program dan etika. Di samping itu, pentadbir dan fakulti sering memerlukan beberapa kredit dalam sama ada penyelidikan atau pensijilan. Penekanan ini dapat disesuaikan dengan matlamat peribadi anda, tetapi sifat program juga mungkin merupakan faktor penentu.

Kos cenderung berbeza bergantung kepada faktor-faktor seperti reputasi institusi dan kelayakan fakulti. Semak dengan sekolah yang menarik untuk anggaran.

Semasa program pendidikan kesihatan, anda mungkin mengembangkan kemahiran interpersonal dan perniagaan untuk membantu dengan proses carian kerja anda. Anda juga boleh mendapat sokongan sepanjang hayat dari rangkaian profesional yang anda mungkin bina semasa kursus dan kerja praktikal. Yayasan dalam pendidikan juga dapat membantu anda berkongsi idea dan pengetahuan tentang ubat dengan cara yang meningkatkan kesihatan keluarga dan masyarakat anda.

Tuisyen program Pendidikan Sarjana Kesihatan anda mungkin akan berdasarkan beberapa faktor, seperti biasiswa, lokasi sekolah anda dan jenis program yang anda pilih. Oleh itu, adalah penting untuk mengesahkan kos secara langsung dengan institusi tersebut.

Graduan dengan ijazah sarjana dalam pendidikan cenderung mengejar kerjaya sebagai guru atau pengajar dari beberapa jenis. Selepas anda memperoleh ijazah dalam bidang ini, anda mungkin berminat untuk memohon jawatan sebagai pendidik kesihatan di organisasi komuniti. Anda juga boleh meneruskan kerjaya dalam perancangan pendidikan kesihatan, profesion yang melibatkan pembangunan dan pelaksanaan strategi untuk meningkatkan kesihatan. Dengan beberapa pengalaman, anda mungkin dapat mencari kerja membangunkan dasar atau mengarahkan strategi untuk syarikat penjagaan kesihatan.

Terdapat program sarjana pendidikan kesihatan yang terdapat di banyak negara di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.