Keystone logo

7 Sarjana Program dalam Pendidikan Pendidikan Dewasa 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pendidikan
 • Pendidikan Dewasa
Bidang pengajian
 • Pendidikan (7)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Sarjana Program dalam Pendidikan Pendidikan Dewasa

  Pelajar yang ingin melanjutkan pelajaran selepas menerima ijazah sarjana muda boleh mendaftar dalam program tuan. Program tuan bertujuan untuk memberikan arahan peringkat tinggi dari para pakar dan ulama kepada pelajar, yang mengakibatkan penguasaan bidang studi.

  Apakah Master dalam Pendidikan Dewasa? Program ini biasanya merangkumi bidang yang besar untuk mendidik orang dewasa di semua peringkat. Kerja kelas, seminar, kuliah, penyelidikan dan kerja lapangan boleh digunakan untuk meningkatkan pengetahuan pelajar terhadap institusi pembelajaran dan kebolehan pelajar dewasa yang berlainan. Pengkhususan dalam ijazah sarjana ini mungkin termasuk literasi, pembangunan masyarakat, dan latihan industri dan pembangunan. Penilaian persekitaran pembelajaran dan institusi dengan matlamat memperbaikinya selalunya merupakan komponen program ini.

  Antara faedah yang paling bernilai dalam program ini ialah kemahiran berfikir kritis dalam semua bidang kehidupan. Dalam bidang profesional, graduan sering mendapat kemahiran interpersonal, dan mereka boleh mengembangkan pengetahuan untuk mencipta kurikulum operatif, yang kedua-duanya memberikan peluang untuk lebih banyak peluang pekerjaan dan gaji yang lebih tinggi.

  Kos program ini bergantung kepada pelbagai faktor: di mana program itu terletak, jika ia merupakan institusi dalam talian atau bata-dan-mortar, dan berapa banyak bantuan kewangan yang tersedia. Pelajar harus membandingkan dan membezakan kebaikan dan keburukan semua pilihan.

  Graduan Sarjana dalam Pendidikan Dewasa sering dikehendaki merentasi spektrum kerjaya pendidikan. Posisi pendidikan sebagai guru, pentadbir dan pengurus biasanya diperlukan di hampir setiap negara di dunia. Terdapat juga peluang untuk bekerja sebagai pensyarah atau guru untuk perniagaan, di mana keupayaan untuk menyampaikan maklumat penting kepada pekerja adalah penting. Bidang tutor orang dewasa dalam semua bidang pembelajaran juga merupakan bidang yang kaya untuk graduan.

  Sarjana dalam Pendidikan Dewasa adalah bidang yang popular dan boleh ditawarkan melalui banyak universiti. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.