Keystone logo

11 Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Kelestarian Alam Sekitar Pencegahan Bencana 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemampanan
  • Kelestarian Alam Sekitar
  • Pencegahan Bencana
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemampanan (11)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kemampanan Kelestarian Alam Sekitar Pencegahan Bencana

Selepas mendapat ijazah sarjana muda, beberapa graduan melanjutkan pengajian ke peringkat sarjana. Program-program ini membolehkan pelajar memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang mata pelajaran yang mereka pilih. Sebagai tambahan kepada pengetahuan, ijazah sarjana boleh membuka pekerjaan yang lebih tinggi daripada hanya sarjana muda.

Apakah Master dalam Pencegahan Bencana? Program ijazah sarjana ini mengajar pelajar cara menyelamatkan nyawa dengan menghalang dan mempersiapkan bencana. Pelajar belajar untuk membuat sistem kerajaan dan bukan keuntungan yang melawan kesan kebakaran, banjir, ribut, dan bencana alam yang lain. Dalam program ini, pelajar mungkin mengambil kursus menganalisis beberapa jenis ancaman, menguruskan responden pertama, dan mewujudkan program keselamatan yang berkesan. Pelajar boleh menjadi pakar dalam bidang seperti dasar sosial, pengurusan pasca bencana, pembangunan semula yang mampan, dan ekonomi bencana.

Graduan dengan Guru dalam Pencegahan Bencana biasanya mempunyai pemahaman yang menyeluruh tentang keselamatan, yang boleh menjadi kemahiran menyelamatkan nyawa dalam banyak situasi. Tambahan pula, pelajar-pelajar ini belajar bagaimana mengatur kumpulan besar orang, walaupun dalam keadaan yang paling teruk. Pelajar juga boleh mendapat kemahiran pengurusan krisis yang diperlukan oleh mana-mana majikan.

Kos mendapatkan Master dalam Pencegahan Bencana bergantung kepada banyak faktor bebas. Sebagai contoh, sekolah-sekolah di negara-negara yang berbeza boleh mempunyai kadar tuisyen yang berbeza. Selain itu, sesetengah universiti mengenakan pelbagai bayaran untuk pelajar tempatan. Pelajar prospektif perlu berunding setiap institut untuk memahami kos program.

Kerajaan di peringkat persekutuan, negeri dan tempatan memerlukan semua profesional pengurusan bencana, dan siswazah yang mempunyai Master dalam Pencegahan Bencana sangat sesuai untuk peranan ini. Sebagai pengurus tindak balas dan pencegahan bencana, para profesional ini merancang dan mengawasi sistem untuk menyelamatkan nyawa dan harta ketika serangan bencana. Mereka boleh menguruskan seluruh pasukan responden. Graduan dengan ijazah ini juga boleh bekerja untuk pertubuhan bukan untung yang berada di tempat kejadian selepas bencana besar untuk membantu pemulihan.

Malangnya, bencana berlaku di seluruh dunia. Oleh itu, banyak kawasan menawarkan program sarjana dalam bidang ini. Pelajar boleh memilih untuk belajar di dalam negara, di negara lain, atau di dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.