Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Sains Sosial Pengajian Pembangunan Pembangunan Komuniti 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Pengajian Pembangunan
  • Pembangunan Komuniti
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular locations

Sarjana Program dalam Sains Sosial Pengajian Pembangunan Pembangunan Komuniti

Jika anda berminat untuk membuat perubahan sebenar dalam kehidupan orang ramai, Pembangunan Komuniti mungkin sesuai untuk anda. Bidang ini adalah mengenai mempertingkatkan kesejahteraan individu dan komuniti dengan menangani pelbagai cabaran sosial, ekonomi dan alam sekitar.

Semasa program ijazah Pembangunan Komuniti, anda akan meneroka topik seperti sosiologi, antropologi, perancangan bandar, ekonomi dan analisis dasar.

Ijazah dalam Pembangunan Komuniti boleh membawa kepada beberapa peluang kerjaya yang benar-benar bermanfaat dalam kedua-dua sektor awam dan swasta. Bayangkan bekerja dengan agensi kerajaan, badan bukan untung atau perniagaan untuk mencipta dan menilai program pembangunan komuniti. Atau, bekerjasama dengan arkitek, jurutera dan penggubal dasar untuk membentuk pelan guna tanah dan peraturan pengezonan untuk pertumbuhan yang mampan.

Dengan ijazah dalam Pembangunan Komuniti, anda akan lebih bersedia untuk menangani isu sosial, ekonomi dan alam sekitar yang kompleks.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.