Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 17 Sarjana dalam Pembangunan Ekonomi 2023

17 Sarjana Program dalam Pembangunan Ekonomi 2023

Gambaran keseluruhan

MSc, atau Master Sains, adalah satu program pendidikan yang memerlukan kira-kira dua tahun pengajian sepenuh masa untuk disiapkan. Sebelum memulakan program MSc, pelajar perlu terlebih dahulu telah menamatkan ijazah sarjana muda dalam bidang yang sama. Selepas tamat pengajian dengan MSc yang, pelajar mungkin dapat mencari pekerjaan berkemahiran tinggi yang menawarkan pampasan yang lebih baik dan peluang untuk kemajuan.

Apakah yang dimaksudkan dengan MSc dalam Pembangunan Ekonomi? Dalam program lepasan ijazah ini, pelajar mengambil kursus dalam makro dan mikroekonomi, kaedah kuantitatif, teori perdagangan, ekonomi politik, globalisasi, pembiayaan mikro, dan pembangunan model untuk lebih memahami teori-teori pembangunan ekonomi dan dasar yang mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan masyarakat di seluruh dunia . Pelajar kursus lengkap serta kertas penyelidikan yang akhir atau projek untuk menunjukkan kepakaran mereka dalam pembangunan ekonomi.

Dengan mendapatkan MSc mereka, pelajar mendapat pemikiran kritis, komunikasi, dan inovatif penyelesaian masalah kemahiran yang boleh memberi manfaat kepada kedua-dua kehidupan peribadi dan profesional mereka. Graduan juga belajar bagaimana untuk menggunakan pengetahuan mereka untuk masalah dunia sebenar untuk membawa perubahan yang berkesan.

kos untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam pembangunan ekonomi boleh berbeza sedikit bagi setiap pelajar dan setiap sekolah. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar penyelidikan penuh sekolah khusus mereka dan program dan memohon biasiswa seperti yang diperlukan.

Individu yang berjaya menamatkan pengajian MSc dalam Pembangunan Ekonomi sering mendapat permintaan tinggi untuk jawatan sebagai perancang bandar, penyelaras projek pembangunan, dan pemaju projek ekonomi, bekerja untuk kerajaan tempatan atau antarabangsa, syarikat pembangunan swasta, pemaju pembinaan, atau bukan keuntungan dan kebajikan agensi.Ramai pelajar memilih untuk meneruskan pendidikan mereka selepas menamatkan pengajian dengan ijazah sarjana dan dapatkan PhD supaya mereka boleh melanjutkan penyelidikan dan pemahaman mereka.

Pendapatan MSc boleh menjadi batu loncatan di sepanjang laluan pelajar berusaha untuk mencapai matlamat hidup mereka. Jika anda berminat untuk melanjutkan pelajaran anda, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Pembangunan Ekonomi
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian