Keystone logo

8 Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pelancongan Pelancongan Mampan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pelancongan
  • Pelancongan Mampan
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pelancongan dan Hospitaliti Pelancongan Pelancongan Mampan

Program ijazah sarjana menunggang kemahiran yang dipelajari pelajar dalam program ijazah sarjana muda mereka. Pelajar menjadi pakar dalam bidang yang diberikan dan membuka peluang untuk prospek kerjaya yang lebih lumayan.

Apakah Master dalam Pelancongan Mampan? Seperti namanya, kajian pelancongan mampan melihat persilangan antara alam sekitar dan industri pelancongan. Pelajar boleh mengkaji pengurusan perniagaan, perhotelan, dan kemampanan untuk membangunkan cara untuk berinovasi. Sesetengah pelajar mungkin perlu menyiapkan tesis tuan untuk melengkapkan program tersebut. Pelajar sering boleh menumpukan pengajian mereka mengenai ekonomi pelancongan, pengurusan strategik, pemasaran, atau lebih. Pelajar sepenuh masa mungkin memerlukan antara satu hingga dua tahun untuk memperoleh Master dalam Pelancongan Mampan, bergantung kepada program tersebut.

Pelajar yang lulus dengan Sarjana dalam Pelancongan Mampan umumnya telah mendapat kemahiran pengurusan perniagaan yang banyak nilai syarikat. Selain itu, majikan boleh mendapatkan graduan ini kerana kemahiran berfikir kritis dan pemahaman tentang kekuatan pasaran yang besar.

Sesetengah Sarjana dalam Pelancongan Mampan mungkin lebih mahal daripada yang lain. Penting bagi pelajar untuk memeriksa dengan universiti mereka untuk melihat berapa banyak program tertentu mereka akan dikenakan biaya. Mereka perlu menyoal tentang kos setiap jam kredit, bilangan jam kredit yang mungkin perlu diambil, dan jika ada perbezaan kos untuk pelajar tempatan atau antarabangsa.

Apabila menamatkan pengajian dengan Master dalam Pelancongan Mampan, orang mungkin mempunyai banyak pilihan kerjaya yang ada. Sesetengah graduan menjadi pengarah pelancongan yang menyelia operasi hotel, resort, dan destinasi pelancongan yang lain. Yang lain pula bekerja untuk syarikat pelancongan, seperti jalur pelayaran. Perunding dan penasihat ini bekerja untuk menjadikan syarikat mereka lebih eko-sedar tanpa mengorbankan kualiti. Sesetengah profesional ini bekerja di peringkat pengarah di syarikat yang memberi tumpuan kepada pelancongan dan menguruskan semua pasukan profesional profesional.

Sama seperti pelancongan boleh membawa anda ke mana saja, pelajar boleh memperoleh Master dalam Pelancongan Mampan dari mana-mana sahaja dengan sambungan internet. Pelajar yang lebih suka bilik darjah tradisional boleh memilih antara universiti tempatan, serantau dan antarabangsa. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.