Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 Sarjana dalam Optik 2023

4 Sarjana Program dalam Optik 2023

Gambaran keseluruhan

Sesetengah orang memilih untuk memperoleh ijazah sarjana selepas mendapat ijazah sarjana muda mereka. Prasyarat untuk doktor, ijazah sarjana sering memberikan peluang yang lebih baik bagi mereka yang memperolehnya. Ijazah biasanya mengambil masa antara satu hingga tiga tahun untuk diselesaikan.

Apakah Master dalam Optik? Pelajar yang membuat keputusan untuk mendapatkan ijazah sarjana dalam optik belajar tentang tingkah laku cahaya, penglihatan dan sifat-sifat pesongan dan penghantaran. Beberapa kursus umum yang mungkin diambil oleh pelajar semasa memperoleh ijazah termasuk penyebaran gelombang optik, kejuruteraan laser, optik geometri dan sistem pengimejan, dan fotonik bersepadu. Sesetengah program memerlukan laporan penyelidikan atau tesis untuk siswazah.

Ijazah dalam bidang optik sering mengajar pelajar pelbagai kemahiran yang boleh membawa kepada peluang pekerjaan yang lebih baik dan membayar, seperti pengetahuan pakar dalam nanophotonics dan spektroskopi. Ramai belajar bagaimana untuk mendiagnosis isu-isu perubatan dan penyakit serta cara menggunakan telekomunikasi dalam keselamatan tanah air. Program ini juga boleh mengajar kemahiran yang individu boleh menggunakan di luar kerjayanya, seperti komunikasi yang lebih baik.

Pelajar yang ingin memperoleh ijazah pascasiswazah dalam bidang optik sering mendapati kosnya berbeza-beza. Sesetengah negara mengenakan lebih banyak untuk pendidikan, dan setiap institusi pembelajaran juga mengenakan harga sendiri. Di samping itu, sesetengah pelajar akan memilih program yang lebih panjang dan oleh itu membayar lebih.

Ijazah induk dalam optik boleh membawa kepada pelbagai pilihan kerjaya. Pelajar boleh menjadi pengurus teknikal atau jurutera. Sebagai tambahan kepada teknologi perubatan dan bioperubatan, graduan boleh memilih untuk bekerja dalam bidang optik serat dan komunikasi, pembuatan, teknologi pengguna atau reka bentuk perkakasan. Universiti, pusat penyelidikan dan hospital adalah tempat biasa untuk mencari pekerjaan, walaupun syarikat-syarikat kecil dan besar serta agensi-agensi kerajaan sering mempunyai kedudukan.

Sesetengah pelajar memilih untuk menghadiri universiti dalam talian untuk mewujudkan peluang yang lebih fleksibel. Mereka yang ingin menghadiri lokasi fizikal dapat mencari program optik di universiti di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Fizik
  • Optik
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (4)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan