Keystone logo

35 Sarjana Program dalam Nanoteknologi 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Pengajian Teknologi
 • Automasi
 • Nanoteknologi
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (35)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Sarjana Program dalam Nanoteknologi

  Tahap sarjana dalam Nanoteknologi dan Bahan Sains membolehkan pelajar untuk menggunakan pengetahuan mereka untuk analisis bahan. Ia juga melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang kukuh tentang bagaimana untuk merangka semula dan menjana penggunaan dan produk baru. Pelajar juga membiasakan diri dengan kaedah utama penyediaan, sintesis dan analisis bahan-bahan dan bahan nano. Nanoteknologi ialah satu bidang baru sains bahan yang berubah pembangunan teknologi pereka novel. Ia adalah berkenaan dengan manipulasi ukuran pada skala nanometer - dari satu hingga 10 nanometer. Ini adalah penting dalam membangunkan dan mencirikan bahan dengan ciri-ciri yang sangat istimewa. Bahan-bahan ini mendapati permohonan dalam pelbagai bidang teknologi seperti elektronik, penyebaran dan salutan, sensor, kristal cecair, seramik dan bioteknologi.

  Satu program sarjana dalam Nanoteknologi melengkapkan pelajar dengan kemahiran yang mencukupi untuk mengambil bahagian dalam reka bentuk, pembangunan, pencirian dan penggunaan bahan-bahan yang bijak dan bersih. Aktiviti pelbagai disiplin yang berkembang pesat mempunyai manfaat ekonomi, sosial dan alam sekitar yang besar dan menawarkan peluang pekerjaan di seluruh dunia. Satu program sarjana dalam teknologi nano direka untuk membolehkan anda untuk belajar di barisan hadapan dalam sains baru ini, di mana pengetahuan memenuhi inovasi dan imaginasi. Memohon sarjana dalam Teknologi Nano dalam membangunkan penyelidikan, sintetik dan kemahiran analitikal, anda akan dapat membentuk dunia masa depan.

  Pilihan kerjaya dalam bidang ini termasuk yang berikut: Keusahawanan dalam sektor teknologi tinggi, dan di pusat-pusat Penyelidikan awam atau swasta.