Keystone logo

9 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Muzik Muzikologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Muzik
  • Muzikologi
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (9)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Muzik Muzikologi

Ilmu musik adalah sains yang mengkaji muzik pada tahap akademik yang tinggi. Ia mempunyai banyak definisi yang mempunyai skop yang berbeza: dari pemahaman yang sempit ilmu musik sebagai kajian sejarah muzik Kebudayaan Barat kepada skop yang luas ilmu musik kerana kajian yang mendalam dan komprehensif muzik, di mana penyelidikan ini dijalankan di pelbagai peringkat. Dengan Sarjana ilmu musik, pelajar dapat pakar dalam bidang yang di minat dan bakat mereka.

Antara peranan pihak yang membantu dalam kajian komprehensif muzik adalah kajian budaya dan Semiotik, etnologi dan antropologi budaya, psikologi, neurosains, malah matematik boleh membantu untuk memotong teras muzik. Mempelajari pelbagai aspek dalam Sarjana program ilmu musik boleh mendarat pelajar dalam bidang tradisional teori muzik, analisis, dan komposisi muzik.Tetapi mungkin hasil yang lain untuk memohon pelbagai kaedah untuk kajian muzik boleh menjadi kajian antara disiplin, termasuk linguistik, sastera, teater, seni visual, agama, dan juga psikologi, mewujudkan pelbagai pilihan kerjaya bagi graduan Sarjana dalam program ilmu musik .

Seperti yang anda lihat, terdapat pelbagai cara untuk menggunakan pengetahuan yang datang bersama-sama dengan muzik, dan maklumat mengenai Sarjana dalam program ilmu musik di bawah akan membantu anda menentukan keutamaan khusus anda. Don 't teragak-agak untuk klik pada Master dalam program ilmu musik anda suka dan menghubungi orang yang berkenaan di sekolah itu dengan menghantar "permintaan maklumat lanjut " borang!