Keystone logo

2 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Muzik Muzik Rakyat 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Muzik
  • Muzik Rakyat
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (2)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Muzik Muzik Rakyat

Ramai pelajar memilih untuk mengasah bakat muzik mereka dengan memperoleh ijazah Sarjana Muda dalam bidang muzik. Apakah langkah seterusnya? A Sarjana Rakyat Muzik membolehkan pelajar untuk menumpukan pelajaran pada bidang muzik tertentu, dan juga perjalanan ke universiti tertentu untuk mendapatkan pendidikan yang sahih dalam pembangunan muzik tradisional.

Apakah Sarjana Muzik Rakyat? Selepas menamatkan ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan muzik, pelajar boleh memberi tumpuan pada pelajaran muzik rakyat melalui surat cara atau suara. Sebelum memohon, pelajar sering menunjukkan bakat muzik mereka di hadapan panel hakim. Program ini cenderung untuk memberi tumpuan kepada sejarah dan teknik, dan biasanya memuncak dalam persembahan atau pelancongan di mana pelajar boleh melaksanakan di hadapan pelbagai khalayak. Kajian berlangsung selama kira-kira dua tahun.

Pendapatan ijazah sarjana dalam muzik rakyat boleh membantu pelajar memperolehi penghargaan yang lebih mendalam untuk alat muzik tradisional dan teknik vokal.Ia juga merupakan cara yang baik untuk pelajar menguasai bakat muzik mereka dan berkongsi dengan dunia.

Kos terakhir pendapatan Sarjana Rakyat Muzik berbeza mengikut institusi dan program khusus. Pelajar akan mahu untuk faktor dalam perbelanjaan instrumen, latihan swasta dan perjalanan untuk persembahan, kos yang boleh menjadi berasingan daripada tuisyen. Penyelidikan program pilihan anda dengan teliti untuk memahami apa yang boleh dan tidak boleh terlibat dengan tuisyen.

Graduan dengan ijazah sarjana dalam muzik rakyat boleh pergi untuk melaksanakan secara profesional dalam kumpulan-kumpulan di seluruh dunia, sama ada ke atas surat cara atau sebagai penyanyi. Beberapa graduan boleh memilih untuk melanjutkan PhD dan mengajar muzik rakyat di institusi pendidikan seperti sekolah dan universiti-universiti. Pendapatan ijazah sarjana boleh mendedahkan pelajar kepada peluang profil tinggi untuk persembahan muzik di seluruh dunia.

Pelajar sering boleh memohon secara dalam talian, walaupun mereka mungkin perlu melakukan perjalanan ke sekolah pilihan mereka kerana sebahagian daripada proses permohonan biasanya persembahan di hadapan hakim. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.