Keystone logo

16 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media Multimedia 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Media
  • Multimedia
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (16)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media Multimedia

Setelah mendapat ijazah sarjana muda, seseorang boleh memilih untuk mengikuti ijazah sarjana, yang merupakan peringkat pertama dalam pengajian siswazah sebelum tahap kedoktoran. Ia adalah untuk mereka yang mencari pengetahuan yang lebih tinggi dalam subjek tertentu atau bidang yang menarik.

Apakah Master dalam Multimedia? Bergantung kepada fokus program, ijazah itu menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam reka bentuk, komunikasi, atau pengkomputeran. Benang umum adalah keperluan untuk memahami teknologi maklumat baru dan bagaimana untuk secara efektif menyampaikan idea dan mesej melalui media. Kerja kursus reka bentuk boleh terdiri daripada pengiklanan, penyuntingan video, pemasaran digital, dan pengurusan media sosial. Kursus komunikasi mungkin termasuk kewartawanan, pemasaran, pengiklanan, dan komunikasi audiovisual. Pengkomputeran boleh meliputi perniagaan, kejuruteraan komputer, pemodelan 3D, dan pembangunan kandungan web.

Sarjana yang menjalankan kajian untuk Sarjana dalam Multimedia mempelajari tentang internet dan teknologi media baru serta kandungan yang diperlukan, terutamanya video, audio, dan animasi. Mereka juga belajar cara menggunakan perisian untuk mengedit bunyi, imej, atau kod dan mendapatkan pengetahuan yang diperlukan untuk mengendalikan perniagaan yang berkaitan dengan multimedia.

Kos pendidikan akan berbeza-beza, bergantung kepada institusi dan negara mana yang terletak. Program biasanya berjalan antara satu hingga tiga tahun. Calon pelajar hendaklah menjalankan kajian menyeluruh mengenai program akademik yang berpotensi sebelum memohon.

Master dalam program Multimedia menyediakan pelajar dengan fokus reka bentuk untuk kerjaya dalam penciptaan produk seperti media elektronik, permainan, dan sumber pendidikan. Kemungkinan kerjaya termasuk pereka permainan komputer, animator, visualisasi data, pereka grafik gerakan, pereka siaran, dan pereka web. Pilihan kerjaya komunikasi mungkin melibatkan wartawan, komunikasi pemasaran atau profesional pengiklanan, atau komunikator audiovisual. Peranan yang berkaitan dengan pengkomputeran mungkin melibatkan pemasar digital, jurutera perisian, jurutera sistem, saintis data, atau pemaju permainan.

Sarjana dalam program Multimedia boleh didapati di pelbagai institusi di seluruh dunia, sama ada di kampus atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.