Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Ekonomi Mikroekonomi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Ekonomi
  • Ekonomi
  • Mikroekonomi
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Ekonomi Ekonomi Mikroekonomi

Ijazah induk sering merupakan cara terbaik untuk meneruskan diri anda dalam bidang pilihan anda. Ia biasanya mengambil masa kira-kira dua tahun untuk disiapkan, tetapi ia menunjukkan kepada dunia bahawa anda telah mencapai pemahaman yang mendalam tentang topik ini.

Apakah Master dalam Mikroekonomi? Cabang ekonomi ini membincangkan kajian bagaimana keputusan tunggal dan polisi individu memberi kesan kepada kewangan. Kursus sering merangkumi kesan perubahan pasaran pada harga bagi pengguna dan syarikat, serta perubahan hal-hal yang mempengaruhi pasaran tersebut, seperti cukai dan kekurangan sumber. Kajian itu boleh memberi maklumat yang memberi kesan kepada dasar bagi kedua-dua pembekal dan pengguna dengan memastikan mereka mengikuti akibatnya.

Manfaat Master dalam Microeconomics boleh bekerja untuk anda dalam kehidupan peribadi anda serta profesional anda. Anda mungkin belajar kemahiran berharga seperti analisis kos / manfaat, membuat keputusan strategik, dan pengurusan wang.

Kos untuk ijazah induk bergantung kepada lokasi dan sekolah yang telah anda pilih. Anda boleh mendapatkan anggaran terperinci dari sekolah yang anda merancang untuk hadir.

Kerjaya dalam mikroekonomi sering dapat dilihat dengan cara yang anda mahukan. Anda mungkin memilih untuk pergi korporat, sebagai pengarah kewangan yang mempunyai kesan khusus terhadap dasar kewangan sebuah syarikat. Atau mungkin anda lebih suka kedudukan sebagai penganalisis penyelidikan dalam keupayaan kerajaan, di mana anda boleh memaklumkan pemimpin tentang kesan cukai ke atas pasaran yang berlainan. Anda juga boleh memilih untuk menjadi seorang perunding atau penyelidik yang bekerja untuk membantu perniagaan lain dengan lebih baik melalui perubahan dasar. Sebagai alternatif, kerjaya sebagai seorang penulis mungkin adalah apa yang anda cari, membantu orang awam memahami teori kompleks yang mendorong harga dan bekalan dan permintaan.

Anda mungkin memperoleh Master dalam Mikroekonomi di mana sahaja di dunia. Ia boleh didapati di banyak universiti dan kolej, dan dalam talian di mana sahaja anda mahu. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.