Keystone logo

13 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Biologi Mikrobiologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Biologi
  • Mikrobiologi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (13)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Biologi Mikrobiologi

Ijazah sarjana adalah sejenis pensijilan siswazah yang diperolehi selepas pelajar menamatkan kursus pengajian yang mengambil masa lebih kurang dua tahun. Secara umumnya, tahap ini menunjukkan bahawa pelajar yang telah mendapat tahap yang tinggi kemahiran dalam bidang masing-masing dipilih.

Tepat sekali apa yang Sarjana Mikrobiologi? Ini jenis ijazah bertujuan untuk membantu pelajar belajar semua tentang biologi pada skala yang sangat kecil. Mikrobiologi merangkumi kajian bakteria, virus, amoebas, kulat, alga, dan juga beberapa tumbuhan dan haiwan; ia boleh memberi tumpuan kepada organisma unisel atau komponen tertentu organisma multisel. Pelajar boleh mengkaji persekitaran mikrob hidup dalam, serta kimia organik, evolusi, atau struktur selular. Sesetengah program boleh menawarkan tumpuan khas seperti pendidikan biologi atau kejuruteraan biologi.

A beberapa kelebihan yang ada kepada mereka yang menamatkan ijazah dalam bidang mikrobiologi.Sebagai contoh, pelajar mungkin dapat memberi pemikiran dan penyelesaian masalah kritikal kemahiran mereka rangsangan. Selain itu, pelajar mungkin dapat meningkatkan asas pengetahuan profesional mereka, yang membolehkan mereka untuk meneruskan kerjaya dalam bidang mikrobiologi.

Kos ijazah sarjana mikrobiologi akan bergantung kepada segala-galanya daripada adanya bantuan kewangan kepada kos bahan. Pelajar perlu menghubungi institusi mereka secara langsung untuk maklumat tepat dan terkini.

Orang-orang yang mendapat ijazah dalam bidang mikrobiologi mungkin dapat meneruskan beberapa kerjaya berbeza. Sebagai contoh, mereka mungkin akan bekerja di kemudahan perubatan atau makmal penyelidikan; beberapa pelajar pergi untuk menjadi saintis yang pakar dalam bidang mikrobiologi. Pelajar juga boleh menjadi ahli patologi, pakar-pakar kawalan kualiti, perunding kebersihan, penganalisis ekologi, atau pendidik. Jobs mungkin tidak sedia dalam pelbagai jenis perniagaan, agensi kerajaan, dan bukan keuntungan.

Terdapat beberapa pilihan yang ada untuk pelajar yang berminat dalam darjah mikrobiologi sarjana. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.