Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 6 Sarjana dalam Metalurgi 2023

6 Sarjana Program dalam Metalurgi 2023

Gambaran keseluruhan

Apabila pelajar lulus dengan ijazah sarjana muda, mereka mempunyai peluang untuk memohon untuk program sarjana dalam bidang pengajian mereka. program Sarjana sering membenarkan pelajar untuk menumpukan perhatian pada aspek tertentu industri atau bidang dan melanjutkan pelajaran. Mereka juga membantu pelajar untuk berjaya menguasai kawasan yang mereka minat.

Apa yang Sarjana Metalurgi? Program ini memberi tumpuan kepada pemprosesan mineral dan kimia di sebalik mengeluarkan kekotoran dari logam, gelas dan kristal. Pelajar-pelajar belajar bagaimana untuk menggunakan bentuk-bentuk produk disucikan, mengubah kekuatan mereka dan membuat mereka tahan hakisan. Idea-idea ini boleh dilaksanakan dalam beberapa industri, seperti kitar semula, pembangunan produk dan pengurusan sisa. Pelajar boleh merumuskan dan menyelesaikan masalah, mengubah suai kaedah sedia ada dan menilai proses semasa. Akhirnya, proses ini membantu untuk meningkatkan produk dan memudahkan orang kehidupan 's'.

Selain belajar bagaimana untuk meningkatkan bahan-bahan semula jadi serta bahan-bahan buatan manusia, ulama mempelajari kemahiran penting yang membantu mereka fungsi di tempat kerja. Bekerja dengan satu pasukan, memenuhi tarikh akhir dan bertanggungjawab dapat membantu pelajar mendapat gaji yang lebih besar dan layak untuk mendapat lebih banyak jawatan berprestij selepas tamat pengajian.

Kos tuisyen mungkin berbeza-beza dari universiti ke universiti, bergantung kepada khusus program ini dan juga di mana sekolah itu berada. Pelajar perlu melakukan penyelidikan mereka sebelum memohon ke universiti untuk memastikan mereka memilih satu yang sesuai untuk mereka.

Bidang metalurgi menawarkan pelbagai peluang kepada pemegang ijazah sarjana. profesional A boleh mencari pekerjaan dalam syarikat-syarikat kecil dan besar bekerja sebagai jurutera proses pembuatan keluli, ahli sains bahan penyelidikan, penganalisis kegagalan atau reka bentuk dan penganalisis kualiti. Graduan juga boleh mencari pekerjaan dalam pengajaran, pengurusan dan kejuruteraan projek.Dengan gaji yang kompetitif dan banyak manfaat tambahan, tahap ini selalunya mampu kejayaan kepada pelajar yang mempunyai seorang majikan di Metalurgi.

Pelajar yang tinggal di tempat-tempat, bekerja atau mempunyai keluarga mungkin ingin mengambil kursus program dalam talian. Beberapa institusi menawarkan pilihan ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Sains Bahan
  • Metalurgi
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (6)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan