Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 Sarjana dalam Mengarah 2023

10 Sarjana Program dalam Mengarah 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah induk adalah matlamat yang sangat banyak untuk mereka yang ingin membina latar belakang akademik dan peluang kerjaya mereka. Pelajar dapat mencapai tahap kepakaran yang lebih tinggi dalam bidang pengajian yang lebih sempit berbanding dengan program sarjana muda mereka. Memperolehi ijazah induk menunjukkan pengetahuan dan kemahiran lanjutan yang dinilai oleh majikan.

Pelajar seni halus yang mencari langkah seterusnya dalam kerjayanya mungkin bertanya: apakah Master dalam Mengarahkan? Program ini bertujuan untuk membangunkan para pelajar perspektif pemimpin kreatif dalam seni. Kursus asas membina teori akademik bercerita melalui prestasi dan pemahaman praktikal untuk berkolaborasi dengan artis lain, dan sepanjang kursus pelajar mungkin berkerjasama pada projek pengarah mereka sendiri. Kurikulum boleh memberi tumpuan kepada mengarahkan di teater, TV atau filem.

Pelajar yang bekerja ke arah Master dalam Mengarahkan boleh membangunkan kemahiran kepimpinan, penting dalam bidang mana-mana tetapi terutama sebagai pengarah. Mereka juga boleh mengasah kemampuan mereka dalam menganalisis dan menafsirkan teks dan menyampaikan kisah dan makna melalui estetik bersatu.

Memperolehi Master dalam Mengarahkan biasanya melibatkan dua hingga tiga tahun kerja akademik dan praktikal. Kos tuisyen untuk kursus-kursus yang diambil berbeza-beza di antara sekolah-sekolah, dan pelajar-pelajar yang bercita-cita perlu memastikan penyelidikan ini apabila membuat keputusan di sekolah.

Sama ada pertunjukan, filem atau rancangan TV, pengarah diperlukan untuk menguruskan projek itu. Seorang Pengajar dalam Mengarahkan, bersama dengan pendidikan dan latihan formal yang lain, membuktikan kewibawaan para pengarah yang ingin menonjol. Peranan pengarah melibatkan perundingan dan pengantaraan antara pengeluar, penulis, pelakon dan pekerja lain, mewujudkan arah yang bersatu di mana semua orang melakukan yang terbaik. Para pengarah dalam media video juga mengawasi pengeluaran untuk mengawasi cameramen dan pelaku dan hakim sama ada pemandangan yang dilakukan membuat pemotongan.

Banyak sekolah di seluruh dunia menyediakan program untuk mendapatkan Master dalam Mengarahkan, dengan kelas dalam talian menjadi pilihan yang berguna untuk pelajar. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian teater
  • Mengarah
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (10)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian