Keystone logo

32 Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Mekatronik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Mekanikal
  • Mekatronik
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (32)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Kejuruteraan Kejuruteraan Mekanikal Mekatronik

A ijazah sarjana 's adalah kemuncak kepada kajian lanjutan dalam bidang khusus. Pelajar yang memperoleh ijazah sarjana muda sains biasanya layak untuk mengikuti tuan 's ijazah dalam bidang yang berkaitan dengan kejuruteraan. Program ijazah sarjana 's biasanya mengambil masa tiga hingga empat tahun untuk mendapatkan. Biasanya, satu komponen ijazah sarjana 's adalah tesis di tahun akhir pengajian, sering berdasarkan projek penyelidikan.

Pelajar bakal dengan ijazah sarjana muda dalam bidang sains yang sedang mempertimbangkan ijazah kejuruteraan lanjutan mungkin tertanya-tanya, "Apakah Sarjana Mekatronik? " Teknologi moden bergantung kepada teknologi sensor untuk menjalankan fungsi tepat, dari tablet skrin sentuh dan telefon untuk pemasangan robot mesin. Mekatronik ialah sains penerimaan, pemprosesan, penghantaran data deria.

A Master Mekatronik menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam industri yang berkaitan dengan robotik, mikroelektronik, atau teknologi sensor.Ijazah ini boleh membuka pelajar yang berjaya untuk peluang yang menarik dalam bidang teknologi canggih dalam industri seperti automotif, aeronautik, mikroelektronik, atau kepakaran automasi.

Kos Sarjana Mekatronik besar-besaran bergantung kepada faktor-faktor termasuk negara di mana program itu terletak dan kos dan keperluan yang unik untuk seorang pelajar individu. Perbelanjaan yang akan termasuk tuisyen dan yuran serta kos hidup lain.

Kemungkinan Kerjaya dengan Ijazah Sarjana Mekatronik termasuk peluang dalam penciptaan dan reka bentuk robotik, dan juga aplikasi canggih dalam sensor dan mikroelektronik. Industri automotif bergantung sepenuhnya kepada mekatronik jurutera dalam menyelesaikan masalah dan mewujudkan teknologi yang akan digunakan dalam pengeluaran dan pengendalian semua jenis kenderaan.Sains mekatronik bergantung kepada bertimbang rasa, mahir, individu yang berpendidikan tinggi untuk menyelesaikan masalah dan mewujudkan peranti masa depan, dan program-program yang sedia menawarkan pelbagai trek khusus untuk mengikuti sesuatu kawasan kepentingan.

Banyak universiti di negara-negara di seluruh dunia menawarkan program dalam mekatronik. Ia adalah mudah untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana untuk mencari satu program yang sesuai untuk Sarjana Mekatronik. Hanya mencari program anda di bawah, dan menghubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.