Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 24 Sarjana dalam Media dan Komunikasi 2023

24 Sarjana Program dalam Media dan Komunikasi 2023

Gambaran keseluruhan

Maklumat ini adalah hari di sekeliling kita, boleh diakses dari banyak sumber yang berbeza dan dalam banyak cara yang berbeza. Jika anda ingin mengejar kerjaya dalam dunia maklumat-tepu, Sarjana Media dan Komunikasi boleh membantu anda sampai ke sana. Ia merupakan satu bidang kerjaya yang menarik dan berubah-ubah dengan banyak kerjaya yang berbeza dan peluang selepas tamat pengajian.

&nbsp

Apakah Sarjana Media dan Komunikasi? Maklumat adalah kuasa, dan orang-orang yang bekerja di media dan komunikasi merupakan penunggu pintu gerbang untuk maklumat yang disiarkan dan diedarkan di seluruh dunia. Belajar strategi dan kaedah untuk mengurus dan menyebarkan maklumat, dan membangunkan kemahiran kritikal untuk kejayaan dalam bidang penulisan-termasuk ini, logik, penyelesaian masalah, etika dan bebas yang berbeza-analisis boleh membuat laluan untuk kerjaya yang berjaya dalam Zaman Maklumat.Ijazah ini juga akan mendedahkan anda kepada semua cara yang berbeza bahawa orang disiarkan dan mengambil maklumat supaya anda bukan sahaja dapat memahami media, anda boleh membentuk dan mengarahkannya ke masa depan.

&nbsp

Kos untuk program sarjana yang memberi tumpuan kepada media dan komunikasi boleh berbeza-beza dari satu program ke depan dan juga satu sekolah yang lain. Ia adalah penting untuk penyelidikan semua program boleh didapati di kedua-dua bidang ini di negara asal anda dan di peringkat antarabangsa supaya anda boleh mencari sesuatu yang patut terbaik untuk anda.

&nbsp

Kerjaya yang berbeza yang anda boleh mengejar dengan ijazah sarjana dalam media dan komunikasi menjadikannya suatu program sesuai untuk pelbagai jenis pelajar. Sama ada anda ingin melanjutkan kerjaya dalam berita, penyiaran, pengiklanan, fesyen, penerbitan, media elektronik, reka bentuk atau pemasaran digital, tahap ini boleh membantu.Terdapat permintaan yang besar hari ini bagi pengurus yang memahami dan boleh menjangka trend sosial, menggunakan pertimbangan yang wajar dalam membuat keputusan, dan mempunyai pengalaman perniagaan dan pengurusan untuk membawa organisasi ke arah kejayaan.

&nbsp

Terdapat banyak universiti dalam talian dan tradisional dan kolej yang menawarkan program ijazah dalam media dan komunikasi. Cari satu yang memenuhi jadual anda dan keperluan anda dengan mencari program anda di bawah, dan menghubungi terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Media
  • Media dan Komunikasi
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (24)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian