Keystone logo

171 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Media
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (171)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Media

Idea mengenai maklumat yang terbesar dan kuasa yang paling ketara menyerang dunia moden dalam dekad yang lalu, dan tanggapan ini tidak bermakna; sebenarnya, terdapat banyak sebab untuk mempercayai bahawa media yang menguasai dunia, menyediakan maklumat atau memalsukan legenda demi perkara domestik dan antarabangsa. A Sarjana Media adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang ingin memasuki bidang yang mencabar dan sentiasa berubah-ubah ini.

Seni menguruskan maklumat dan komunikasi mula berkembang secara drastik dari abad ke-18, dan hari ini ia telah berkembang menjadi sebuah empayar yang sangat kuat dengan banyak daerah, yang meliputi setiap aspek kehidupan. Antara cawangan media yang paling berpengaruh adalah media massa, penyiaran dan pengiklanan media, media berita, digital, dan media elektronik, setiap yang boleh diterokai atau khusus dalam dengan Sarjana dalam program Media.Media memerlukan bakat yang berbeza, seperti penulisan kreatif, logik, pemikiran sistematik, kemahiran untuk menangani maklumat berlebihan, dan ia memerlukan prinsip etika yang kukuh dan kemerdekaan juga. Ini jenis kemahiran profesional adalah apa yang media cari dan anda boleh membangunkan dan menguatkan mereka dengan Ijazah Sarjana Muda Media.

Jika anda rasa bersedia untuk menyertai barisan profesional yang dikhaskan untuk maklumat dan pembinaan rangkaian, kita lihat penerangan Sarjana dalam program Media di bawah. Membuat langkah ke arah kerjaya masa depan anda dengan Sarjana Media, hari ini!