Keystone logo

33 Sarjana Program dalam Matematik Gunaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Matematik
  • Matematik Gunaan
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (33)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Matematik Gunaan

A 's ijazah sarjana merupakan kelayakan lepasan ijazah, biasanya mengambil dua hingga empat tahun untuk mendapatkan. Program-program ini sering menetapkan sarjana muda 's ijazah atau kursus yang setaraf sebagai syarat untuk penyertaan.

Apa yang Sarjana Matematik Gunaan? Ini biasanya program matematik yang ketat dengan matlamat untuk menyediakan pelajar untuk menggunakan pemodelan dan analisis alat kompleks dalam perkhidmatan perniagaan, sains dan kerajaan. Satu jangkakan untuk menghadapi kelas diperlukan dalam kewangan, pemodelan iklim, pengoptimuman dan pengkomputeran. Terdapat juga sering kursus dalam topik-topik seperti kalkulus vektor, persamaan pembezaan separa dan pembolehubah kompleks. Disebabkan oleh pelbagai topik yang diperoleh, pelajar jangkakan untuk memilih daripada pelbagai elektif dalam bidang kejuruteraan, matematik dan sains jabatan untuk memenuhi keperluan jam kredit. A master 's darjah dengan fokus ini mungkin mengambil masa tiga tahun untuk disiapkan.

Bersama-sama, aspek digunakan dan teori program-program ini sering menggabungkan untuk melengkapkan pelajar dengan alat yang diperlukan untuk menyelesaikan masalah yang kompleks dan yang berkaitan dalam bidang kejuruteraan, sains dan pelbagai aplikasi lain. Kerapian mental dan kemahiran organisasi dibangunkan juga mungkin membantu graduan dalam hampir setiap aspek kehidupan mereka.

program matematik gunaan mempunyai kos yang berbeza berdasarkan pelbagai faktor. Lokasi sekolah merupakan salah satu punca yang mungkin untuk perbezaan tuisyen, manakala kerja kursus adalah satu lagi.

ahli matematik gunaan mungkin mencari pekerjaan perkhidmatan kepada pelbagai sektor industri sebagai saintis data. Jawatan-jawatan ini sering memerlukan individu untuk membawa sejumlah besar pemprosesan data, pengkomputeran dan pemodelan teknik untuk membincangkan mengenai set data yang luas. Calon yang berjaya untuk jawatan ini mungkin mendapati bahawa pengetahuan yang diperolehi semasa program ijazah disediakan dia atau dia untuk cabaran mentafsir maklumat berstruktur dan tidak berstruktur.

Mendapatkan Sarjana Matematik Gunaan bermula dengan mencari sekolah yang sesuai dengan keperluan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.