Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Sains Hayat Zoologi Mammologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Hayat
  • Zoologi
Bidang pengajian
  • Sains Hayat (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Sarjana Program dalam Sains Hayat Zoologi Mammologi

Adakah anda berminat untuk memahami dan memulihara spesies mamalia yang pelbagai di dunia? Maka mamologi mungkin hanya bidang yang sesuai untuk anda.

Semasa ijazah ini, anda akan tenggelam dalam dunia mamalia yang menarik. Anda akan belajar tentang klasifikasi, anatomi, fisiologi, pembiakan dan tingkah laku mereka. Kurikulum anda mungkin merangkumi pelbagai topik, seperti taksonomi, anatomi dan fisiologi, ekologi, genetik dan pemuliharaan.

Mengikuti ijazah dalam bidang mammologi boleh membuka banyak peluang kerjaya yang menarik. Sebagai ahli biologi hidupan liar, anda akan berpeluang untuk mengkaji tingkah laku, ekologi dan dinamik populasi mamalia. Sebagai alternatif, anda boleh bekerja di zoo, akuarium atau taman hidupan liar. Pilihan lain ialah menjalankan penyelidikan di institusi akademik atau kerajaan, memfokuskan pada pelbagai aspek biologi mamalia, seperti genetik, tingkah laku atau fisiologi.

Tidak kira jalan mana yang anda pilih, ijazah mammologi akan melengkapkan anda dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memberi impak yang bermakna dalam dunia mamalia.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.