Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 74 Sarjana dalam Lithuania 2023

74 Sarjana Program dalam Lithuania 2023

Gambaran keseluruhan

Lithuania mempunyai sejarah yang panjang dalam pendidikan yang dapat dikesan kembali ke Zaman Pertengahan. Lithuania telah melalui beberapa perubahan sejarah sepanjang zaman, dan hari ini pendidikan Lithuania adalah hasil daripada campuran hasil daripada tradisi pendidikan yang berbeza. A Master di Lithuania boleh menjadi satu peluang yang unik untuk menggabungkan pendidikan yang berkualiti tinggi dengan budaya dan sejarah.

Terdapat 16 institusi pengajian tinggi di Lithuania, dan hampir semua daripada mereka adalah diri dikawal, yang selalu satu ciri penting bagi mana-mana institusi akademik kerana kebebasan yang ia perlu membuat keputusan mengenai kurikulum dan program-program khas dan kursus. Secara tradisinya, pusat-pusat pengajian tinggi di Lithuania telah di bandar-bandar besar di mana pelajar boleh mencari Sarjana program Lithuania yang telah memenangi penghargaan seluruh Eropah.Terutamanya, Sarjana dalam program Lithuania kuat dalam mata pelajaran pengajian kemanusiaan dengan memberi penekanan kepada bahasa, sastera dan falsafah, dengan bidang khas mengkaji linguistik Baltik. Selain daripada itu ia juga dinyatakan terlebih dahulu yang penting yang telah dibuat di Lithuania dalam bidang kimia, biokimia dan genetik, dan juga dalam kajian yang berkaitan dengan perlindungan alam sekitar dan beberapa lain-lain aspek sains semula jadi, yang menawarkan Master berkualiti lebih tinggi dalam program Lithuania. Oleh itu, Lithuania boleh menjadi tempat yang sempurna untuk anda untuk mengkaji, jika anda broadminded orang dan idea anda pendidikan yang berkualiti tinggi tidak begitu banyak tentang pergi ke sebuah negara yang besar, tetapi pergi kepada negara yang mempunyai tradisi yang kukuh dalam pendidikan dan sebilangan institusi penyelidikan yang diiktiraf di seluruh dunia.

Mulakan carian anda untuk pendidikan ijazah Sarjana dalam Lithuania segera! Klik pada pautan di bawah dan mencari program yang sesuai untuk anda.

Baca lagi

Penapis

 • Sarjana
Bidang pengajian
  Bahasa
 • Sains Hayat
 • Pengajian Ekonomi
 • Fesyen
 • Pengajian Kejuruteraan
 • Kemahiran Hidup Kemajuan Diri
 • Pengajian Kemampanan
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian