Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 39 Sarjana dalam Linguistik 2023

39 Sarjana Program dalam Linguistik 2023

Gambaran keseluruhan

Pernahkah anda terfikir tentang keajaiban bahasa? Linguistik ialah kajian yang boleh membantu untuk mencari jawapan kepada soalan yang luas dan rumit ini.

A Sarjana Linguistik adalah mengenai kajian rutin bahasa sebagai struktur yang serta banyak sub-bidang Linguistik yang bertindih dengan sains yang lain, seperti Semiotik, Psikologi, Sosiologi, Forensik, dan lain-lain lagi yang menjadikan subjek lebih menarik dan menarik. Selain daripada Teori Linguistik, terdapat juga deskriptif dan Linguistik Gunaan. Setiap cawangan-cawangan ini, yang diterokai dalam program Sarjana Linguistik, berusaha untuk mencari penyelesaian kepada teka-teki yang tidak terkira banyaknya yang menawarkan bahasa orang dan ahli bahasa secara sehari-hari.Sebagai contoh, Fonologi membantu untuk tampil dengan jawapan kepada mengapa bahasa bunyi yang berbeza seperti yang mereka lakukan; Neurolinguistics dedah rahsia pemprosesan bahasa dalam otak; Linguistik Antropologi memberikan jawapan kepada kepelbagaian daftar bahasa dalam tempoh satu bahasa dan memperkatakan isu-isu sosial dan politik. Terdapat banyak sektor untuk pengkhususan dalam program Sarjana Linguistik.

A Sarjana Linguistik boleh menawarkan anda pelbagai besar pilihan, dari kajian-kajian yang teori tatabahasa atau kajian kognitif kepada isu-isu yang paling praktikal internet dan linguistik pengiraan atau pendidikan bahasa dan terjemahan. Mempunyai melihat Sarjana dalam program Linguistik di bawah dan klik "Read More" butang jika anda ingin tahu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai program khusus.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Linguistik
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (39)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian