Keystone logo

0 Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater Lampu dan Bunyi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian teater
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (0)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Tiada program memenuhi kriteria carian anda. Sila perhalusi penapis anda.

Clear filters

Popular degree type

Popular education type

Sarjana Program dalam Seni Persembahan Pengajian teater Lampu dan Bunyi

Program ijazah sarjana praktikal memberikan para pelajar peluang untuk mencapai penguasaan atas set kemahiran profesional mereka. Kursus pengajian menyediakan tahap kemahiran dan pengetahuan dalam bidang khusus yang sering membolehkan pelajar untuk berpindah ke jawatan pengajaran atau pengurusan, membina pengalaman terdahulu dan pendidikan.

Apakah Master dalam Lampu dan Bunyi? Ianya adalah ijazah lanjutan dalam merekabentuk dan menjalankan peralatan pencahayaan dan bunyi yang digunakan dalam produksi peringkat. Ini bermakna kedua-dua kawalan praktikal yang digunakan semasa pameran dan amalan reka bentuk yang digunakan untuk mencipta kesan asal apabila projek baru memerlukannya. Kelas sering berpanjangan teori dan amalan, dan pemodelan komputer digunakan dalam banyak program moden.

Mereka yang menyelesaikan ijazah lanjutan dalam bidang ini mungkin mendapat kemahiran teknikal dengan pencahayaan dan peralatan bunyi, serta kemahiran reka bentuk yang diterjemahkan dari tahap dan kemahiran organisasi peribadi yang berguna dalam pelbagai situasi kehidupan. Memperkayakan kemahiran ini menambah dimensi berguna kepada kemahiran seseorang yang melampaui aplikasi mereka kepada kerjaya khusus pelajar.

Tidak ada cara mudah untuk meramalkan kos mana-mana ijazah sarjana kerana tuisyen berbeza-beza dari lokasi ke lokasi, terutamanya jika dua sekolah berada di negara yang berbeza. Untuk program sarjana ini, anda harus mengharapkan komitmen sepenuh masa selama dua hingga tiga tahun.

Graduan dalam pencahayaan dan reka bentuk sering mendapati diri mereka dalam permintaan tinggi untuk kedudukan yang memerlukan operasi tetap papan bunyi dan cahaya. Ini termasuk kedudukan sebagai pereka pencahayaan bagi syarikat-syarikat teater dan tempat persembahan, tetapi ia juga termasuk peranan sokongan dalam pengeluaran sehari-hari sebagai pengurus peringkat. Sering kali, kedudukan permintaan kedua-duanya. Lulusan pencahayaan dan reka bentuk juga dicari sebagai pereka dalaman kerana pengetahuan tentang penempatan objek, cahaya, dan warna.

Mencari program yang betul adalah satu perkara untuk melihat semua peluang yang ada dalam talian dan melalui lokasi universiti di pelbagai negara. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.