Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 Sarjana dalam Lakonan 2023

8 Sarjana Program dalam Lakonan 2023

Gambaran keseluruhan

Melanggar ke filem atau pentas lakonan sering sukar, walaupun anda telah menerima latihan yang sepatutnya. Dengan mengikuti Sarjana Pemangku, pelajar boleh mengasah kemahiran lakonan mereka dan lebih baik menyediakan untuk kerjaya bekerja di penerbitan profesional.

Apakah Sarjana Pemangku? Ia adalah program pengajian yang melibatkan pembelajaran dan menguasai teknik-teknik yang memindah untuk bertindak di atas pentas, dalam filem atau di televisyen. Selain teknik yang bertindak, pelajar cenderung untuk mengkaji perniagaan filem dan teater, analisis skrip, pergerakan pentas dan ucapan. Program satu sama dua tahun sering memuncak dalam persembahan filem pelajar atau persembahan lakonan hidup. Sebelum mendapat diterima untuk program, bakal pelajar mungkin perlu untuk menunjukkan kemahiran lakonan mereka di hadapan panel.

Pendapatan Sarjana Pemangku sering pengalaman mendebarkan untuk pelajar. Manfaat sering termasuk peluang yang unik untuk bekerja di peringkat pelajar dan projek filem, serta kaki dalam industri yang berdaya saing.

Kos memperoleh ijazah sarjana dalam bidang lakonan berlainan bergantung kepada institusi dan tempoh program. Mungkin ada bayaran untuk bahan-bahan untuk filem atau peringkat pengeluaran juga. Pelajar digalakkan untuk menyelidik dengan teliti program pilihan mereka untuk memahami kos yang terlibat.

Ijazah sarjana dalam bidang lakonan boleh membantu pelajar ke arah kerjaya pelancaran pada peringkat profesional seperti Broadway. Ramai graduan juga mencari kerja sebagai pembantu pengarah pengeluaran untuk televisyen dan filem. Pemangku adalah satu bidang yang berdaya saing, dan walaupun tidak setiap pelajar mungkin membuat penampilan pada skrin, terdapat banyak yang berbeza di belakang tabir kerjaya yang sedia ada dengan peringkat, televisyen dan filem produksi. Sesetengah pelajar mungkin mengejar PhD dan ingin mengajar bertindak di universiti-universiti dan institusi pendidikan lain.

Selepas menamatkan ijazah sarjana muda dalam bidang yang berkaitan, pelajar biasanya boleh memohon secara dalam talian bagi program.Walaupun beberapa kursus boleh didapati dalam talian, kemungkinan besar akan perlu siap di kampus yang. Satu penyampaian kemahiran lakonan juga yang perlu sebelum penerimaan. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

  • Sarjana
  • Seni Persembahan
  • Pengajian teater
  • Lakonan
Bidang pengajian
  • Seni Persembahan (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bidang pengajian yang berkaitan