Keystone logo

18 Sarjana Program dalam Pendidikan Instruction Kurikulum 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pendidikan
  • Instruction
  • Kurikulum
Bidang pengajian
  • Pendidikan (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pendidikan Instruction Kurikulum

Ijazah sarjana biasanya dianugerahkan kepada pelajar yang telah menamatkan program pengajian dalam bidang minat setelah menyelesaikan gelar sarjana muda. Program ini biasanya berjalan satu hingga tiga tahun, melibatkan kajian lanjutan dan penyelidikan, dan merupakan prasyarat untuk mendaftar dalam program kedoktoran.

Apakah Master dalam Kurikulum? Program sarjana pascasiswazah ini boleh meliputi subjek pengajaran, kuliah dan pelajar tuisyen dari semua peringkat umur dan kebolehan. Ia biasanya merupakan gabungan kursus teras yang diperlukan dan kursus elektif. Arahan boleh dipusatkan pada penilaian kurikulum, pendidikan guru, pembangunan sekolah dan kepemimpinan. Kepakaran program untuk program ini boleh termasuk pendidikan rendah dan menengah, membaca dan membaca. Penekanan boleh dilakukan untuk membangunkan kurikulum untuk pelbagai bidang pengajian.

Pelajar yang belajar di bidang ini sering meningkatkan keupayaan mereka untuk bertindak secara objektif dan dengan tujuan, yang boleh memberi manfaat dalam kehidupan peribadi dan profesional. Ijazah dalam kurikulum juga boleh meningkatkan keupayaan untuk mengajar dengan jelas dan mengemukakan maklumat dengan cara yang menarik, yang membantu mereka yang terlibat dalam bilik darjah secara langsung.

Kos program ini boleh bergantung kepada banyak faktor. Banyak institusi dalam talian menawarkan program ini dan mengenakan bayaran yang berbeza untuk tuisyen, yuran dan buku. Pakej bantuan kewangan juga boleh memberi kesan kepada kos akhir. Pelajar harus menghubungi setiap sekolah untuk kos yang tepat.

Pelajar yang melengkapkan Sarjana dalam Kurikulum mungkin berada dalam kedudukan untuk bersaing untuk pelbagai pekerjaan di seluruh spektrum pendidikan. Kemajuan dan promosi ke jawatan kepimpinan dan pengurusan sering ditawarkan kepada graduan ini. Mereka juga boleh bekerja untuk sebuah sekolah atau universiti sebagai guru atau profesor, pengetua sekolah tinggi, pengawas sekolah, tutor dan perunding pendidikan.

Sarjana dalam kurikulum boleh diambil melalui berpuluh-puluh institusi di seluruh dunia. Dalam beberapa program, portal dalam talian membolehkan fleksibiliti dalam penjadualan. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.