Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Kriptografi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Teknologi
  • Teknologi Maklumat
  • Kriptografi
Bidang pengajian
  • Pengajian Teknologi (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Sarjana Program dalam Pengajian Teknologi Teknologi Maklumat Kriptografi

Ijazah induk boleh mengembangkan potensi kerjaya untuk pelajar tamat pengajian. Program ijazah kedoktoran dan jawatan khusus tertentu memerlukan ijazah sarjana sebagai sebahagian daripada jalan ke depan.

Apakah Master dalam Kriptografi? Pelajar menghabiskan masa mereka mempelajari sains komputer, menggunakan matematik dan juga kejuruteraan. Kursus mengajar sarjana komputer sarjana, algoritma, teori kebarangkalian, Java, C, prinsip kriptografi asimetris dan banyak lagi. Pelajar belajar bekerja dengan sistem keselamatan dan ciphers. Asas dalam menguruskan keselamatan maklumat, sistem kriptografi dan komunikasi juga diajar. Peserta program memilih antara beberapa kursus elektif untuk kepentingan kerjaya tertentu sebaik sahaja asas-asas dan kelas yang diperlukan adalah lengkap. Program ini mengambil masa dua tahun untuk diselesaikan paling banyak.

Dengan perkembangan komputer, menyulitkan maklumat yang sensitif adalah kemahiran yang diperlukan untuk sesiapa yang bekerja dalam teknologi maklumat serta melindungi maklumat peribadi. Kemahiran persembahan dan pembentangan secara lisan dan bertulis diajarkan dalam kursus untuk menyediakan pelajar dalam hubungan mereka di tempat kerja dan dengan pelanggan.

Sebelum membuat keputusan mengenai sesuatu program, adalah bijak untuk menyelidik institusi dan program secara menyeluruh untuk menentukan kos keseluruhan. Kadang faktor kos berubah-ubah bergantung pada ekonomi pada masa program bermula.

Dengan Master dalam Kriptografi, graduan mungkin membuat keputusan untuk menjadi profesor universiti, perunding keselamatan atau perunding kewangan. Ramai yang telah meningkatkan tangga dalam kedudukan keselamatan data semasa mereka, menjadi cryptanalysts dan cryptographers. Gelaran jawatan potensi tambahan termasuk penyahkod data, pakar penyulitan, penganalisis isyarat dan penyahkod mesej. Banyak jawatan memerlukan ijazah sarjana untuk gabungan sains komputer dan matematik yang diperlukan untuk melaksanakan. Landskap pekerjaan cybersecurity berubah dengan cepat, menyediakan ruang tambahan bagi graduan untuk mengejar.

Mengejar ijazah di rumah atau di luar negara, dalam talian atau di dalam kelas, bergantung kepada program yang dipilih. Mulakan carian untuk program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.