Keystone logo

23 Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Jenayah Kriminologi 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Pengajian Undg-undg
  • Pengajian Undang-undang Jenayah
  • Kriminologi
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (23)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Pengajian Undg-undg Pengajian Undang-undang Jenayah Kriminologi

Ramai pelajar ingin mempunyai pengetahuan khusus mengenai bidang kerjaya mereka yang menawarkan ijazah sarjana. Tersedia untuk sesiapa sahaja yang telah menamatkan ijazah sarjana muda, jenis program ini boleh melayakkan pelajar untuk pelbagai pekerjaan yang berpengalaman, bergaji tinggi.

Apakah Master dalam Kriminologi? Direka untuk memberi pelajar pemahaman yang komprehensif tentang sistem keadilan jenayah, jenis program ini meliputi pelbagai topik seperti forensik dan psikologi jenayah. Pelajar boleh belajar bagaimana untuk menyelidik dengan berkesan untuk mendedahkan latar belakang jenayah tersembunyi, atau mereka boleh mengambil kelas dalam keselamatan. Setiap kursus memberikan pengetahuan khusus kepada pelajar tentang subjek jenayah, dari bagaimana seorang pidana memikirkan sejarah hukum.

Apabila mendaftarkan diri dalam program Master of Criminology, pelajar dapat mengembangkan pelbagai kemahiran kritis yang dapat membantu mereka dalam karier dan kehidupan mereka. Kemahiran penyelidikan dan analitik boleh membawa kepada promosi dan bahkan kenaikan gaji, sementara kemahiran berfikir kritis dapat membantu pelajar dalam pekerjaan atau di rumah.

Harga ijazah sarjana berbeza antara sekolah kerana masing-masing mempunyai kos tuisyen dan yuran sendiri. Faktor-faktor seperti berapa lama program itu perlu diselesaikan dan sama ada kursus yang diambil di kampus atau dalam talian juga boleh menjejaskan kos.

Pelajar yang memegang Master dalam Kriminologi boleh mempunyai akses kepada pelbagai pekerjaan yang lebih menarik daripada seseorang yang hanya mempunyai ijazah sarjana muda. Mereka yang mempunyai latar belakang seperti ini boleh memilih untuk bekerja dalam penguatkuasaan undang-undang sebagai sama ada pegawai polis atau detektif, atau mereka boleh memilih untuk bekerja di belakang tabir sebagai penyelidik forensik atau perunding. Ada yang mungkin menjadi pensyarah dan mengajar bahan kepada pelajar yang datang dan akan datang. Latar belakang dalam kriminologi juga boleh memenuhi syarat seorang pelajar untuk bekerja dengan selamat.

Kerana universiti memahami bahawa banyak pelajar yang mendaftar dalam program tuan adalah menyulitkan pekerjaan dan keluarga dengan pendidikan mereka, banyak sekolah telah mula menawarkan kelas dalam talian untuk memberikan pelajar lebih fleksibel. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.