Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Komunikasi Sukan 2024

Penapis

Penapis

 • Sarjana
 • Kajian Sukan dan Senaman
 • Komunikasi Sukan
Bidang pengajian
 • Kajian Sukan dan Senaman (3)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Popular degree type

  Popular study format

  Sarjana Program dalam Kajian Sukan dan Senaman Komunikasi Sukan

  Ijazah sarjana bukti anda telah berjaya menjalani kajian yang menunjukkan tahap kefahaman yang tinggi dalam sesuatu bidang pengajian. Ijazah sarjana muda adalah dikehendaki memohon untuk ijazah sarjana.

  Apa yang Sarjana Sukan Komunikasi? Ia adalah satu aspek kajian komunikasi yang kadang-kadang juga dikenali sebagai media sukan dan kewartawanan sukan. Ia melampaui penyiaran sukan untuk mengajar anda bagaimana untuk mengoptimumkan komunikasi dalam konteks sukan. Dengan mengikuti master dalam komunikasi sukan, anda mendekati sukan dengan cara yang baru, menganalisis dan kritikal memeriksa peranan sukan dalam masyarakat. Kursus mungkin merangkumi komunikasi organisasi, perhubungan awam dan media sosial.

  Sukan berfungsi sebagai titik persamaan untuk isu biasa pada masa ini, dan dalam program, anda boleh belajar untuk menggunakan komunikasi sukan untuk mengatasi kaum, jantina dan halangan geografi.Anda juga boleh mendapat kemahiran dalam komunikasi elektronik dan perhubungan awam yang boleh membantu anda untuk mendapat kelebihan daya saing apabila mengikuti pekerjaan dalam industri sukan dan seterusnya.

  Pendapatan master dalam komunikasi sukan biasanya memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa. Banyak faktor yang boleh memberi kesan kepada kos pendidikan: universiti, lokasi, tempoh pengajian atau program dalam talian. Hubungi pejabat kemasukan di sekolah pilihan utama anda untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci.

  Mengejar master dalam komunikasi sukan boleh membuka banyak pilihan untuk kerjaya di akhbar, stesen radio, sekolah kerajaan atau syarikat-syarikat seperti Reebok dan Nike. Jika menulis rayuan kepada anda, kerjaya sebagai penulis kewartawanan atau penulis sukan mungkin bernilai melihat ke dalam. Jika anda suka bercakap, pertimbangkan meneruskan kerjaya sebagai penyiar radio atau sukan ejen. Terdapat pilihan kerjaya untuk banyak kepentingan yang berbeza dalam bidang komunikasi sukan.

  komunikasi sukan adalah satu bidang tertentu sahaja ditawarkan di beberapa universiti.ijazah dalam talian juga disediakan. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.