Keystone logo

10 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Komunikasi Komunikasi Strategik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Komunikasi
  • Komunikasi Strategik
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (10)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Komunikasi Komunikasi Strategik

Dalam dunia komunikasi strategik, anda akan menyelami bidang menarik yang mengasah kemahiran anda dalam merancang, melaksanakan dan menilai strategi komunikasi yang berkesan. Dengan menggunakan pelbagai disiplin seperti pemasaran, perhubungan awam, pengiklanan dan kajian media, anda akan belajar cara menghasilkan mesej yang padu dan disasarkan yang bergema dengan khalayak yang pelbagai.

Kurikulum program ijazah komunikasi strategik adalah luas dan bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pemahaman holistik bidang tersebut. Ia termasuk subjek seperti media dan teknologi, teori komunikasi, penulisan & penyuntingan, pemasaran digital dan pengurusan kempen.

Graduan dalam bidang ini mempunyai banyak peluang kerjaya. Sebagai Pakar Perhubungan Awam, anda boleh membangunkan dan mengekalkan imej positif untuk pelanggan, mengurus perhubungan media dan mencipta bahan komunikasi yang menarik seperti siaran akhbar dan kandungan media sosial. Atau, melangkah ke peranan sebagai Pengurus Pemasaran, di mana anda akan merancang dan melaksanakan strategi pemasaran untuk mempromosikan produk atau perkhidmatan melalui penyelidikan pasaran, pengiklanan dan kempen promosi. Jawatan menarik lain termasuk Pengurus Pengiklanan, Pengurus Media Sosial, Pakar Komunikasi dan Ahli Strategi Kandungan.

Terokai program komunikasi strategik kami dan dapatkan program yang sesuai untuk anda.

Tuan A diperolehi selepas pelajar melengkapkan program ijazah sarjana muda. Untuk mendapatkan tuan, anda biasanya perlu melengkapkan 12 hingga 18 kursus kolej yang sering melibatkan melengkapkan ujian komprehensif dan / atau tesis.