Keystone logo

17 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Kimia Kimia Gunaan 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Kimia
  • Kimia Gunaan
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (17)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Kimia Kimia Gunaan

Bagi mereka yang mengikuti pengajian tinggi, ijazah sarjana sering langkah seterusnya selepas menamatkan ijazah 's sarjana muda. Program jenis ini mengambil masa antara satu dan tiga tahun untuk disiapkan, dan ia membolehkan pelajar untuk mendapatkan pemahaman yang lebih besar daripada mata pelajaran yang mereka pilih.

Tetapi betul-betul apa yang Sarjana Kimia Gunaan? Bidang ini adalah berkenaan dengan penyiasatan saintifik komposisi, ciri-ciri, dan tingkah laku perkara, bahan-bahan, dan bahan-bahan. pelajar kimia gunaan mungkin meliputi subjek seperti kimia organik, bukan organik, analisis, elektrik, dan makromolekul. Walaupun kebanyakan program menyediakan pelajar dengan latar belakang teori yang kukuh, fokus utama kimia analisis kini dalam aplikasi dunia sebenar. Beberapa program mempunyai komponen makmal yang ketara, memerlukan pelajar menulis tesis, atau membenarkan untuk peluang penyelidikan dunia sebenar.

Banyak kelebihan mungkin diperolehi daripada memperoleh ijazah sarjana kimia ini.Ramai pelajar mendapati bahawa mereka dapat meningkatkan kemahiran saintifik mereka, seperti analisis, penyelidikan, pengumpulan data, dan penyelesaian masalah. Selain itu, ijazah sarjana boleh menyediakan asas pengetahuan yang kukuh yang boleh membuktikan berguna dalam kerjaya masa depan.

Pelajar yang sedang mempertimbangkan ijazah kimia digunakan harus sedar bahawa kos program mungkin berbeza-beza dari satu institusi yang lain. Tuisyen, harga bahan, dan yuran bergantung kepada pelbagai faktor yang berbeza.

A Sarjana Kimia Gunaan dapat menyediakan pelajar dengan banyak peluang pekerjaan yang berpotensi. Mereka boleh pergi untuk bekerja dalam industri farmaseutikal, perubatan, pengekstrakan sumber, teknologi, atau pembuatan. Ramai graduan memilih untuk menyertai makmal penyelidikan untuk agensi-agensi kerajaan, universiti, atau organisasi swasta. Ada juga boleh memilih untuk meneruskan pendidikan mereka, memperoleh ijazah doktor falsafah dan bekerja dalam bidang akademik.

Jika anda berminat untuk belajar lebih lanjut mengenai ijazah sarjana kimia ini, marilah kita membantu.Semua yang anda perlu lakukan adalah mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.