Keystone logo

3 Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Kimia Kimia Forensik 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Semula Jadi
  • Kimia
  • Kimia Forensik
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Sains Semula Jadi Kimia Kimia Forensik

Berikutan ijazah sarjana muda, ijazah sarjana membolehkan pelajar untuk memperbaiki pendidikan dan kemahiran mereka dalam bidang pengajian mereka. Kerja akademik dan praktikal yang lebih maju, serta fokus yang lebih spesifik, dapat memberikan pelajar apa yang mereka perlukan untuk kerjaya yang lebih tinggi.

Apakah Master dalam Kimia Forensik? Program ini melatih para pelajar dalam metodologi makmal untuk menyiasat dan membina semula adegan jenayah menggunakan analisis kimia. Kurikulum tipikal membina latar belakang pelajar dalam bidang kimia dan menggunakannya untuk menilai bukti, menggunakan instrumen gred penyelidikan dan peralatan makmal. Pelajar boleh memberi tumpuan kepada subjek tertentu, seperti bukti jejak seperti tanah atau kaca, biologi atau toksikologi, dengan kursus tambahan yang berkaitan dengan tumpuan tersebut.

Melalui mendapatkan Master dalam Kimia Forensik, pelajar boleh mengasah kemahiran analitik dan menyelesaikan masalah yang menjadi berharga melalui kehidupan mereka. Mereka juga boleh membina kebolehan mereka dalam komunikasi lisan dan penulisan teknikal, yang kedua-duanya perlu untuk menyampaikan penemuan seseorang di makmal.

Kos mengambil Master dalam Kimia Forensik bergantung kepada institusi yang menawarkan program ini, jadi pelajar harus memastikan untuk mencari maklumat tentang sekolah yang berkenaan dan yuran pengajian yang diharapkan. Biasanya, seorang pelajar sepenuh masa boleh melengkapkan program ini dalam satu tahun.

Kepakaran yang dikumpulkan melalui Sarjana dalam Kimia Forensik dan pengiktirafan darjah itu sendiri menjadikan calon pelajar berharga dalam bidang kimia analitik dalam dan tanpa sains forensik. Graduan mungkin beralih daripada bekerja sebagai pembantu makmal untuk mengambil kes-kes sendiri atau bahkan bertindak sebagai pengarah makmal jenayah, menyelia juruteknik lain, melakukan kajian semula kes dan menguruskan makmal. Lulusan lain bukannya mencari pekerjaan di akademik atau undang-undang.

Sarjana dalam Kimia Forensik boleh didapati dari salah satu daripada banyak sekolah di seluruh dunia. Bagi pelajar yang tinggal jauh dari sekolah atau mencari jadual yang fleksibel, program dalam talian adalah pilihan yang bernilai. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.