Keystone logo

8 Sarjana Program dalam Sains Sosial Kerja Sosial Khidmat Masyarakat 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Sains Sosial
  • Kerja Sosial
  • Khidmat Masyarakat
Bidang pengajian
  • Sains Sosial (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Sarjana Program dalam Sains Sosial Kerja Sosial Khidmat Masyarakat

Pelajar boleh mengembangkan potensi kerjaya mereka dengan ijazah induk. Kajian intensif bidang tertentu dapat memberi graduan tambahan di tempat kerja. Ijazah induk juga biasanya batu loncatan yang diperlukan untuk mereka yang mengikuti kerja doktor atau bidang pengajian tertentu.

Apakah Master dalam Perkhidmatan Komuniti? Program umumnya mengajar tingkah laku manusia, keadilan sosial dan analisis dasar sosial. Pelajar boleh mengkaji isu kesihatan global, keadilan alam sekitar, pembangunan berasaskan komuniti, hak asasi dan kerja sosial. Peluang sukarela boleh didapati untuk pelajar mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka. Kerja kursus boleh bersandar kepada lebih banyak kerja kemanusiaan atau kerja sosial bergantung kepada kepentingan pelajar dan program. Kebanyakan pelajar menyelesaikan program dalam tempoh satu hingga dua tahun pengajian.

Program ijazah khidmat masyarakat dapat mengasah kemahiran yang berguna. Kemahiran penyelidikan dan teknik kepimpinan yang berkesan dapat memberi manfaat kepada masyarakat dan pelajar dalam kerja mereka. Keupayaan untuk menangani perbezaan individu boleh memberi manfaat kepada fungsi tempat kerja serta hubungan interpersonal.

Kos ijazah sarjana berbeza antara institusi. Sebelum melakukan program, penyelidikan institusi, pelan ijazah dan yuran. Beban kursus, lokasi dan faktor lain boleh mempengaruhi kos.

Sarjana dalam Perkhidmatan Komuniti boleh menyediakan pelajar untuk jawatan yang bekerja sebagai pemaju komuniti, pengarah bukan keuntungan dan penganalisis kerajaan. Jawatan dalam kerja sosial boleh didapati di dalam dan di luar negara, kerana ia adalah bidang yang semakin berkembang yang memerlukan individu yang berkelayakan. Graduan telah bekerja dalam perkhidmatan asing, perkhidmatan diplomatik dan sektor korporat. Bidang perubatan menawarkan peluang pekerjaan yang berpotensi, seperti pengurus program kesihatan dan pengarah jangkauan. Pelajar juga boleh menggunakan ijazah untuk memasuki peranan pengurusan dan kepimpinan.

Program ijazah khidmat masyarakat sering memerlukan rendaran tangan. Pelajar boleh memilih dari peluang di seluruh dunia atau kursus dalam talian yang fleksibel. Mulakan carian untuk program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.