Keystone logo

1 Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Kewartawanan Kewartawanan Foto 2024

Penapis

Penapis

  • Sarjana
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Kewartawanan
  • Kewartawanan Foto
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Sarjana Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Kewartawanan Kewartawanan Foto

Sering digunakan untuk menerima pengetahuan dan kemahiran maju set dalam bidang tertentu, ijazah sarjana layak pelajar untuk pekerjaan peringkat lebih tinggi daripada ijazah sarjana muda. Masa yang standard yang diperlukan untuk melengkapkan kurikulum dan keperluan lain adalah dari satu hingga tiga tahun, bergantung kepada kursus pengajian tertentu.

Apakah yang dimaksudkan dengan Sarjana Photojournalism? Sarjana dalam Photojournalism melibatkan maju kajian media dengan penekanan dalam fotografi dan kewartawanan. Menawarkan kursus maju di bercerita dengar dan laporan dan menulis artikel untuk penerbitan, jenis ijazah layak pelajar untuk bekerja dalam pelbagai komunikasi dan jawatan berkaitan media. Fokus intensif adalah kemahiran praktikal dalam menembak dan mereka bentuk projek-projek fotografi, serta penyuntingan dan penerbitan melalui pelbagai jenis media.

Kebaikan mendapatkan Master dalam Photojournalism termasuk satu set kemahiran yang meluas dalam amalan terkini dalam fotografi dan mungkin kawasan yang berkembang pesat media digital juga. Pelajar akan memasuki padang dengan keinginan yang kuat untuk menyampaikan peristiwa-peristiwa semasa dan akan meningkatkan kemahiran komunikasi mereka untuk bersedia untuk kerjaya yang memberi khidmat kepada orang ramai dalam komuniti kecil ke peringkat global.

Faktor-faktor yang boleh menentukan kos program-program ini adalah lokasi, tempoh program dan jenis kurikulum. Apa yang anda boleh mengharapkan untuk membayar akan berbeza-beza secara meluas di kalangan sekolah-sekolah. Ia adalah penting untuk penyelidikan dengan baik dan menghubungi pejabat pentadbiran kolej potensi anda jika anda mempunyai sebarang soalan.

Kerjaya dalam photojournalism boleh didapati secara meluas di seluruh dunia. profesional Kualiti adalah permintaan daripada akhbar kecil untuk penerbitan besar dan media.Tajuk pekerjaan yang biasa akan menjadi wartawan foto, tetapi boleh mencapai ke dalam pelbagai kerjaya seperti editor digital atau lain-lain media baru profesional. Anda juga boleh mengharapkan untuk maju dengan lebih cepat jika anda bersedia untuk perjalanan. Jawatan-jawatan ini ditawarkan melalui media yang lebih besar.

Program Photojournalism disediakan di universiti-universiti di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.